Πολιτική

Πολάκης: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτική θύελλα

Πολάκης: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτική θύελλα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Αλέξης Τσίπρας καθαίρεσε τον βουλευτή του από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας και αποφάσισε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτική θύελλα γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, στοχοποίησε σε ανάρτησή του δικαστικούς και δημοσιογράφους.Ο Αλέξης Τσίπρας καθαίρεσε τον βουλευτή του από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας και αποφάσισε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν ότι στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, με τον Κρητικό πολιτικό να καταφεύγει σε νέα ανάρτηση, «προειδοποιώντας» ότι εκεί, θα ειπωθούν ΌΛΑ.Από την πλευρά της η ΝΔ ζήτησε την οριστική διαγραφή του Παύλου Πολάκη από το κόμμα και την αποπομπή του Νίκου Παππά από τα ψηφοδέλτια.Διαρροές της Κουμουνδούρου άφησαν να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αποφασίσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα της διαγραφής του και από το κόμμα.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις αναρτήσεις Πολάκη στο ίντερνετ

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων και η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που στρέφονται κατά δικαστικών λειτουργών και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου, δημοσιογράφων κ.λπ.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στις επίμαχες αναρτήσεις εκτός από ονόματα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά, υπάρχουν και ονόματα άλλων ανώτατων δικαστών που μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments