Ελλάδα

Πολίτες εθελοντές στο πλευρό των θυμάτων

Πολίτες εθελοντές στο πλευρό των θυμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των πολιτών για την εξυπηρέτηση πιεστικών αναγκών πρώτης ανάγκης, με κυριότερη το αίμα

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των πολιτών για την εξυπηρέτηση πιεστικών αναγκών πρώτης ανάγκης, με κυριότερη το αίμα. Ένα κύμα συμπαράστασης υψώνεται, όλες τις τελευταίες ώρες, από το σύνολο της κοινωνίας πολιτών και των ενώσεών της. Οι κινητοποιήσεις των πολιτών συγκινούν πια και τους πιο απαιτητικούς.

Η αρχή έγινε βέβαια από την κατά τόπους Μητρόπολη. Πράγματι, η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου δραστηριοποιήθηκε άμεσα, στις πρώτες ώρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία.

Αναφερόμενη στο προσωπικό των νοσοκομείων, η Μητρόπολη τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ξέρουμε ότι ανταποκρίνονται θυσιαστικά στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στα σώματα ασφαλείας για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του τραγικού αυτού συμβάντος».

Η περιφέρεια Αττικής λειτούργησε σήμερα  έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τόνισε σχετικά πως «η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και στους τραυματίες στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες καλούμε όλους τους εργαζόμενους μας να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί». 

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ακόμη, το ότι η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας αποδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, μέσα από τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Από χθες, εκατοντάδες συμπολίτες προσήλθαν στις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όλης της χώρας για να αιμοδοτήσουν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η πρωτοφανής κινητοποίηση, έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερήσιας συλλογής αίματος, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments