Global News

ABC: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τη χολέρα στην Αφρική

ABC: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τη χολέρα στην Αφρική

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αφρική προτρέπει σε μεγαλύτερη υποστήριξη προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρούσματα χολέρας, λέγοντας ότι η ασθένεια έχει τη δυνατότητα «να εκραγεί γρήγορα» καθώς οι βροχοπτώσεις επιμένουν σε ορισμένες περιοχές.

Ο Δρ Πάτρικ Ότιμ, επίσημος αξιωματούχος του ΠΟΥ που παρακολουθεί καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, είπε ότι τα κρούσματα χολέρας είναι δυνητικά επικίνδυνα λόγω της σύντομης περιόδου επώασης και της εμπλοκής μολυσμένων πηγών νερού. «Έτσι είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτές τις χώρες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο σημείο όπου τα κρούσματα δεν έχουν γίνει πολύ μεγάλα», είπε.

Η χολέρα έχει αναφερθεί σε 12 από τις 54 χώρες της Αφρικής. Η Νότια Αφρική, η Τανζανία και η Ζιμπάμπουε είναι οι τελευταίες που ανίχνευσαν κρούσματα. Το Μαλάουι, με εκατοντάδες θανάτους από χολέρα, αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμά του ποτέ. Το νησιωτικό έθνος της Μαδαγασκάρης, θύμα δύο καταστροφικών κυκλώνων φέτος, αντιμετωπίζει επίσης ένα ανησυχητικό ξέσπασμα.

Η χολέρα είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται από το νερό. Οι αυξημένες βροχοπτώσεις σε χώρες όπως το Μαλάουι επιβραδύνουν τις προσπάθειες ελέγχου σε ορισμένες περιοχές, δήλωσε ο Δρ Ματσιντίσο Μοέτι, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική. Ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να κάνει πιο συχνές τις επιδημίες χολέρας, καθώς τα βακτήρια που προκαλούν την ασθένεια μπορούν να αναπαραχθούν πιο γρήγορα σε πιο ζεστά νερά.

Μέχρι στιγμής 3,4 εκατομμύρια δόσεις του στοματικού εμβολίου κατά της χολέρας έχουν σταλεί στην Κένυα, το Κονγκό και τη Μοζαμβίκη, το έθνος της Νότιας Αφρικής όπου τα κρούσματα αυξάνονται, είπε ο Μοέτι. Η Αφρική αντιμετωπίζει έλλειψη του στοματικού εμβολίου κατά της χολέρας εν μέσω της παγκόσμιας ζήτησης. Άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κρούσματα χολέρας είναι ο Λίβανος και η Συρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments