Διεθνή

Το Politico για την υποδειγματική ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη

Το Politico για την υποδειγματική ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

«Αυτονόητα, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη συγγνώμη, τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια», υπογραμμίζει, ανάμεσα στα άλλα

«Αυτονόητα, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη συγγνώμη, τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια», υπογραμμίζει, ανάμεσα στα άλλα, στην σημερινή ανάρτησή του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πιο φονική σιδηροδρομική καταστροφή της χώρας και πρόσθεσε, στην υποδειγματική δήλωσή του, ότι θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες βοήθεια για την επισκευή του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, σημειώνει το περιοδικό Politico.

Ο σταθμάρχης της πόλης της Λάρισας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραδέχθηκε ευθύνη στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο την Κυριακή, σύμφωνα με την ελληνική ΕΡΤ.

Αλλά το γερασμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας μήκους 2.550 χιλιομέτρων έχει απελπιστική ανάγκη εκσυγχρονισμού και έχει αντιμετωπίσει κριτική για εικαζόμενη κακοδιαχείριση, ακατάλληλο εξοπλισμό και κακή συντήρηση.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος ετοιμάζεται για εκλογές την άνοιξη, έχει υποσχεθεί ότι μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Είπε επίσης ότι θα ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλες πρωτεύουσες της ΕΕ.

«Θα ζητήσω αμέσως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις φιλικές χώρες τη συμβολή τους στην τεχνογνωσία, ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε σύγχρονα τρένα», είπε ο Μητσοτάκης. «Και θα αγωνιστώ για πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση για τη γρήγορη συντήρηση και αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments