Αθλητισμός

Σε… ελεύθερη πτώση ο Μπέικον – Ο όρος για να φύγει ελεύθερος από ΠΑΟ – Απόφαση Λάσο!

Σε… ελεύθερη πτώση ο Μπέικον – Ο όρος για να φύγει ελεύθερος από ΠΑΟ – Απόφαση Λάσο!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Αμερικανός εδώ και καιρό δεν πείθει πως μπορεί να ηγηθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει οι... σειρήνες γύρω από το εάν θα συνεχίσει στην ομάδα. Αξίζει οι Πράσινοι να δαπανήσουν τόσα χρήματα σε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του;

Στον Παναθηναϊκό έχουν προβληματιστεί πλήρως για την εικόνα της ομάδας και η αλήθεια είναι ότι όλες οι σκέψεις έχουν εστιάσει κατά βάθος σε… ένα ονοματεπώνυμο!

Αναφερόμαστε φυσικά στον Ντουέιν Μπείκον! Eξάλλου, ο Αμερικανός ενάντια στην Μονακό κατάφερε να είναι άποντος στο πρώτο μέρος, για να ολοκληρώσει το ματς με 10 πόντους, τους οποίους ουσιαστικά πέτυχε μέσα σε 3΄, κάτι που παραπέμπει περισσότερο σε… λίγες καλές στιγμές, παρά σε κάποιον παίκτη που δείχνει σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Για αυτό τον λόγο το sportdog.gr καταγράφει κάποια δεδομένα για τον Αμερικανό άσο!

Η εκκρηκτική εκκίνηση δεν είχε… αντίκρισμα

Στα πρώτα του ματς ο Μπέικον έδειξε να είναι στον… μήνα του μέλιτος με το τριφύλλι, ωστόσο αυτό φάνηκε πως δεν είχε διάρκεια!

Μέχρι και πριν το κύπελλο Ελλάδος, ο Αμερικανός άσος είχε 16.7 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.2 λάθη μέσο όρο με 40% στα σουτ (5.7/14.3 σουτ ανά αγώνα), 34.1% στα τρίποντα (2/5.9 ανά αγώνα) και 81.3% στις βολές (3.3/4 ανά αγώνα) σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα μέχρι και την 19 αγωνιστική ο Μπέικον είχε 14 συνεχόμενα διψήφια ματς με μυθικές εμφανίσεις και αποκορύφωμα τους 30 πόντους με τον Ολυμπιακό και τους 31 με την Αρμάνι Μιλάνο!

Πάντως, από την 20η αγωνιστική μέχρι και το χθεσινό ματς ο Μπέικον έχει ρίξε… ρυθμούς, μιας και οι περισσότεροι πόντοι που έβαλε ήταν οι 16 με την Μπασκόνια, ενώ έκανε και δύο μονοψήφια ματς με Εφές και Βίρτους!

Ο Παναθηναϊκός δεν τον πήρε για να είναι με… μονοψήφιο αριθμό πόντων

Στους τελευταίους έξι αγώνες του Παναθηναϊκού ο Μπέικον έχει μόλις 9.7 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.7 λάθη μέσο όρο σε 26 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Το αποκορύφωμα βέβαια των κακών του εμφανίσεων δεν ήταν άλλο από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, όταν οι πράσινοι ήταν ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο, χωρίς να πάρουν την παραμικρή  βοήθεια από τον Μπέικον. Στον μόνο… αγώνα που οι πράσινοι τον ήθελαν στον 110% ο Μπέικον είχε μόλις 5 πόντους, έχοντας κατορθώσει να βάλει ένα σουτ σε 12 προσπάθειες…

Μένει τη νέα χρονιά ο Μπέικον στον Παναθηναϊκό;

Ότι και να… σχολιάζουμε για τις εμφανίσεις του Μπέικον είναι… καλό και ενδιαφέρον, ωστόσο όλες οι κουβέντες σιγά σιγά θα αρχίσουν να εστιάζονται από το εάν ο Αμερικανός φόργουορντ θα μείνει και τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό. Από την μία ο Αμερικανός έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά στην ομάδα, ωστόσο τα συμβόλαια στο μπάσκετ δεν είναι σαν αυτά του ποδοσφαίρου και πάντα μπορεί να βρεθεί το πάτημα για να… σπάσουν εύκολα. Εξάλλου, στην περίπτωση του Μπέικον ισχύει πως μπορεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος μέχρι το τέλος του Ιουνίου χωρίς το παραμικρό κόστος, ενώ εάν μείνει και αλλάξει κάτι στη συνέχεια, οι πράσινοι θα πρέπει να δώσουν περίπου το 5% του συμβολαίου του για τη σεζόν 2022-23!

Πάντως, ειδικά εάν έρθει ένας προπονητής του μεγέθους του Λάσο, η λογική λέει πως ο έμπειρος κόουτς θα προτιμήσει να δαπανηθεί το συμβόλαιο του Μπέικον σε παίκτη με άλλα χαρακτηριστικά, μιας και οι εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα και η στάση που βγάζει, δικαιώνουν καλώς ή κακώς όσους τον θεωρούσαν κίνηση υψηλού ρίσκου, παρά το τρομερό ταλέντο που έχει στο επιθετικό κομμάτι.

Και όπως είπε και ο Μέξας στην NOVA:  «Προσπαθούμε τον Μπέικον να βάλουμε σε μια διαφορετική λειτουργία ομάδας. Δεν θα κρίνω τι έγινε πριν. Από τη μία μέρα στην άλλη δεν είναι εύκολο. Θέλει το χρόνο του. Θα υπάρξουν μέρες που θα το κάνει καλύτερα και μέρες που θα το κάνει χειρότερα. Πρέπει να βρούμε ισορροπία και για να πάρουμε πράγματα από τον Μπέικον. Ο κόουτς θέλει το ομαδικό παιχνίδι και πρέπει ο Ντουέιν να προσαρμοστεί σε αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments