Κόσμος

3.000 μετανάστες έφτασαν σε ακτές της Ιταλίας μέσα σε μόλις 48 ώρες

3.000 μετανάστες έφτασαν σε ακτές της Ιταλίας μέσα σε μόλις 48 ώρες

Πηγή Φωτογραφίας: euobserver.com

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Περίπου 500 μετανάστες χρειάζεται να διασωθούν από σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, όπως ανέφερε την Παρασκευή η οργάνωση Alarm Phone

Περίπου 500 μετανάστες χρειάζεται να διασωθούν από σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, όπως ανέφερε την Παρασκευή η οργάνωση Alarm Phone, εν μέσω δραματικής αύξησης στις αφίξεις διά θαλάσσης στην Ιταλία και στον απόηχο πολύνεκρου ναυαγίου.

Η οργάνωση, η οποία λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για μετανάστες που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα, ανέφερε στο Twitter ότι είχε ενημερώσει τις «αρμόδιες αρχές» και τους είπε: «Μην χάνετε χρόνο: στείλτε άμεσα βοήθεια!».

Το σκάφος έφυγε από τη Λιβύη και βρίσκεται «νότια της Σικελίας» στην θαλάσσια ζώνη έρευνας και διάσωσης (SAR) της Ιταλίας, πρόσθεσε η Alarm Phone. Η Frontex αρνήθηκε να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο.

Οι ικανότητες της Ιταλίας στις θαλάσσιες διασώσεις μεταναστών βρέθηκαν στο μικροσκόπιο μετά το ναυάγιο της 26ης Φεβρουαρίου κοντά στην περιοχή της Καλαβρίας, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου τουλάχιστον 72 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.

Η δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, αυστηρότερες ποινές για διακινητές μεταναστών και δεσμεύσεις να ανακόψει τις παράτυπες θαλάσσιες διελεύσεις, ανοίγοντας παράλληλα νόμιμες μεταναστευτικές οδούς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ.

Η ανακοίνωση δεν ανέκοψε τις εισροές παράτυπων μεταναστών, με σχεδόν 3.000 ανθρώπους να φθάνουν στην Ιταλία από την Τετάρτη, συγκριτικά με περίπου 1.300 για το σύνολο του Μαρτίου πέρυσι. Μόνο την Πέμπτη στη νήσο Λαμπεντούζα έφθασαν 1.869 μετανάστες με 41 διαφορετικά σκάφη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ANSA, κάνοντας λόγο για αριθμό ρεκόρ.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.