Διεθνή

Τραμπ και Ντε Σάντις διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Αϊόβα

Τραμπ και Ντε Σάντις διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Αϊόβα

Πηγή Φωτογραφίας: Butch Dill | Συντελεστές: AP

Στην πολιτεία της Αιόβα πραγματοποιεί ταξίδι ο Ρον ντε Σάντις, στην προσπάθειά του να καταγράψει τις δυνάμεις του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Στην πολιτεία της Αιόβα πραγματοποιεί ταξίδι ο Ρον ντε Σάντις, στην προσπάθειά του να καταγράψει τις δυνάμεις του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα μεταβεί επίσης στην Αιόβα σε λίγες ημέρες.

Η Αϊόβα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Ρον ντε Σάντις, ο οποίος αναμένεται να συμμετάσχει στην προεκλογική κούρσα της επόμενης χρονιάς για τον Λευκό Οίκο.  Η πολιτεία θα πραγματοποιήσει τον πρώτο διαγωνισμό υποψηφιοτήτων των Ρεπουμπλικάνων στις αρχές του επόμενου έτους και μια νίκη εκεί θα έδειχνε ότι κυβερνήτης της Φλόριντα θα είναι ένας πραγματικά ανταγωνιστικός υποψήφιος του πρώην προέδρου Ν. Τραμπ.

Ο ντε Σάντις θα εμφανιστεί σε εκδηλώσεις στο Des Moines, την πρωτεύουσα της πολιτείας, καθώς και την πόλη Davenport, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς. Το ταξίδι είναι μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργάνωσε σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς φιλοτεχνεί το προφίλ του εθνικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Το Reuters αναφέρει ότι ο Κρεγκ Ρόμπινσον, πρώην πολιτικός διευθυντής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αϊόβα, πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι της Αϊόβα ανυπομονούν να ακούσουν τον Ντε Σάντις, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ως το σημαντικότερο εσωκομματικό αντίπαλο του Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ταξιδέψει την Δευτέρα στο Ντάβενπορτ για να εκθέσει το σχέδιό του για την εκπαιδευτική πολιτική.   Πιθανότατα θα θίξει πολλά από τα θέματα που έχει ήδη αναπτύξει ο ντε Σάντις στηνΦλόριντα, όπου έχει αντιταχθεί στα προγράμματα διαφορετικότητας και ισότητας στα σχολεία και στη διδασκαλία των εννοιών της ταυτότητας φύλου στα παιδιά.

Ο Τραμπ αντιετωπίζει ξεκάθαρα τον ντε Σάντις ως απειλή. Η εκστρατεία του άρχισε να προβάλλει διαφημίσεις στο Facebook αυτόν τον μήνα με επίθεση εναντίον του κυβερνήτη της Φλόριντα και ο Τραμπ υποστήριξε πρόσφατα ότι ο ντε Σάντις ως πρόεδρος θα επιδίωκε να περιορίσει τα επιδόματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments