Ελλάδα

Νέα συνάντηση Γεραπετρίτη-σιδηροδρομικών

Νέα συνάντηση Γεραπετρίτη-σιδηροδρομικών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης

Νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.Στόχος της συνάντησης, είναι να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Την Τετάρτη ο Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την Βουλή

Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει τελικά η επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, στην οποία θα κληθεί για να ενημερώσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για την τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάσκεψη των προέδρων οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να παραστεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Στον αντίποδα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν την κλήση όλων των προσώπων που διετέλεσαν υπουργοί από τον Δημήτρη Ρέππα και μετά, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ανοιχτό σε όλα τα πρόσωπα. Τελικά ωστόσο αποφασίστηκε να κληθεί μόνο ο κ. Γεραπετρίτης.

Μητσοτάκης για Τέμπη: Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν

«Θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία των Τεμπών, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δυστυχώς η συνάντηση μας γίνεται με βαριά τα σύννεφα της οδύνης. Σε αυτό το φρικτό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους και δυο νέοι της Μεγαλονήσου. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων από το χθες. Θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments