Οικονομία

Moody’s: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος

Moody’s: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

«Ραγδαία επιδείνωση του περιβάλλοντος»

Σε ένα σκληρό χτύπημα για τον ήδη παραπαίοντα τραπεζικό τομέα, η Moody’s υποβάθμισε τη Δευτέρα το outlook για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε αρνητικό από σταθερό.

Ο οίκος Moody’s, των τριών μεγάλων οίκων αξιολόγησης, δήλωσε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή υπό το φως τριών βασικών αποτυχιών που ώθησαν τις ρυθμιστικές αρχές να παρέμβουν την Κυριακή με ένα δραματικό σχέδιο διάσωσης για τους καταθέτες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επλήγησαν από την κρίση, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

«Αλλάξαμε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές μας για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ για να αντικατοπτρίσουμε τη ραγδαία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος μετά τις εκροές καταθέσεων στις Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank και Signature Bank (SNY) και τις χρεοκοπίες των SVB και SNY», αναφέρει η Moody’s σε έκθεσή της.

«Οι τράπεζες με σημαντικές απώλειες τίτλων και ανασφάλιστους καταθέτες στις ΗΠΑ μπορεί να εξακολουθούν να είναι πιο ευαίσθητες στον ανταγωνισμό ή στην τελική φυγή καταθετών, με δυσμενείς επιπτώσεις στη χρηματοδότηση, τη ρευστότητα, τα κέρδη και το κεφάλαιο», αναφέρει η έκθεση.

naftemporiki.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments