Πολιτική

Τέμπη: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Παρών ο Καραμανλής

Τέμπη: Συνεδριάζει η  Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Παρών ο Καραμανλής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναμένεται να συνεχιστεί η ενημέρωση του Κοινοβουλίου για την τραγωδία στα Τέμπη

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, που παραιτήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του,  ο κ. Καραμανλής, φέρεται να λέει σε στενούς του συνεργάτες πως «παρακολουθώ τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ  τοποθετείται στην υπόθεση και εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών. Και είναι τουλάχιστον παράλογο να μη λογοδοτούν εκείνοι που καθυστέρησαν, 4,5 χρόνια, αλλά να εγκαλούν εκείνους που ξεμπλόκαραν και εντός ολίγων μηνών θα παραδώσουν τον έργο».

Οι άξονες που θα κινηθεί ο Κ. Καραμανλής

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο παραιτηθείς υπουργός θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

  • Τη σύμβαση 717
  • Την τηλεδιοίκηση
  • Τη σύμβαση για τη Hellenic Train

Στην κυριακάτικη  ανάρτηση ο πρωθυπουργός, ξεκίνησε από την τραγωδία στα Τέμπη, επανέλαβε και πάλι την στήριξη της κυβέρνησης στους συγγενείς των νεκρών και τους τραυματίες και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του κόσμου.

«Βλέπω αυτές τις ημέρες την απολύτως λογική αντίδραση του κόσμου για τον τόσο άδικο θάνατο 57 ανθρώπων. Ακούω και συμμερίζομαι απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, να αλλάξουμε πιο γρήγορα πιο πολλά ώστε να έχουμε μια χώρα που μας αξίζει. Έχω την υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση. Και αυτό σκοπεύω να κάνω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments