Οικονομία

H EE γίνεται πιο αυστηρή απέναντι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα

H EE γίνεται πιο αυστηρή απέναντι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Πιο αυστηρές επιθυμούν να είναι οι κυρώσεις για τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, οι νομοθέτες της ΕΕ, οι οποίοι αλλάζουν νομοσχέδιό τους, δείχνοντας μηδενική ανοχή ως προς αυτά.

Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο που έχει σκοπό την πάταξη του παράνομου εμπορίου ξυλείας και άλλων εγκλημάτων κατά του περιβάλλοντος, φέρνει ποινές που περιλαμβάνουν φυλάκιση έως και 10 ετών για τα πιο σοβαρά αδικήματα.

Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, ενημερώνεται για να συμβάλει στην περαιτέρω προστασία της βιοποικιλότητας.

Η επιτροπή υποστήριξε διακομματικούς συμβιβασμούς για να καταστήσει πιο αυστηρό το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για τα κράτη της ΕΕ να διασφαλίζουν ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά προκαλεί ή είναι πιθανό να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρή βλάβη στην υγεία, την ποιότητα του αέρα, του εδάφους, του νερού, των ζώων ή φυτών αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Τέτοια αδικήματα θα πρέπει να τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 10 ετών, συμφώνησε η επιτροπή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα η επιτροπή υποστήριξε πρόστιμα έως και 10% του μέσου παγκόσμιου τζίρου μιας εταιρείας για τα τρία εργάσιμα έτη που προηγήθηκαν του προστίμου, αυστηρότερα από το 3% του παγκόσμιου τζίρου για μόνο το προηγούμενο έτος, που έχει προταθεί στο σχέδιο νόμου.

moneyreview.gr 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments