Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Τι συζήτησαν Φραγκογιάννης – Ακσαπάρ στο πλαίσιο της «θετικής ατζέντας»

Ελληνοτουρκικά: Τι συζήτησαν Φραγκογιάννης – Ακσαπάρ στο πλαίσιο της «θετικής ατζέντας»

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Η συνάντηση έθεσε το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου

Αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά τη «θετική ατζέντα» ΕλλάδαςΤουρκίας πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπουράκ Ακσαπάρ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν τα βήματα που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των ΤΠΕ, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος.

Σημειώθηκε επίσης ότι πολλά θέματα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος σε αρκετά άλλα.

Η συνάντηση έθεσε, επίσης, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.

Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτή τη δυναμική και διαρκή διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μορατόριουμ σε αέρα και θάλασσα

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», Αθήνα και Αγκυρα, εκτός από το άνοιγμα των διαύλων που είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν σε αυτή την προεκλογική φάση, έχουν καταλήξει και σε άτυπη συμφωνία ώστε να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες οι στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σε ναυτικό επίπεδο, Αθήνα και Aγκυρα έχουν ατύπως συμφωνήσει ότι, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο και ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος στις δύο χώρες, δεν θα γίνουν ναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, με την εξαίρεση, βεβαίως, των ΝΑΤΟϊκών ή άλλων πολυεθνικών συνεργασιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments