Διεθνή

Ράμα: Σκληρή γλώσσα για ρατσιστικά σχόλια Μπρέιβερμαν

Ράμα: Σκληρή γλώσσα για ρατσιστικά σχόλια Μπρέιβερμαν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στις σχετικές δηλώσεις προέβη σήμερα ο Έντι Ράμα, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του BBC Radio 4, και αναπαράγονται από την ιστοσελίδα Guardian.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εναντίον της υπουργού Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν, την οποία κατηγορεί για την διατύπωση «επαίσχυντων σχολίων» κατά Αλβανών μεταναστών που θέλησαν να διασχίσουν τα βρετανικά σύνορα.

Στις σχετικές δηλώσεις προέβη σήμερα ο Έντι Ράμα, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του BBC Radio 4, και αναπαράγονται από την ιστοσελίδα Guardian.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία για συνομιλίες με τον Ρίσι Σούνακ, τόνισε πως  τα σχόλια της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν πέρυσι για «Αλβανούς εγκληματίες» που διέσχισαν τη Μάγχη με μικρές βάρκες, θα μπορούσαν από μόνα τους να θεωρηθούν «έγκλημα».

«Δυστυχώς, έχουμε δει τους εαυτούς μας και την κοινότητά μας να ξεχωρίζουν σε αυτή τη χώρα για πολιτικούς σκοπούς. Ήταν μια πολύ, πολύ ντροπιαστική στιγμή για τη βρετανική πολιτική», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Ράμα πρόσθεσε πως οι δηλώσεις της Σουέλα Μπρέιβερμαν δεν αντιπροσώπευαν παρά ένα «πολύ χαμηλό σημείο».

Για τον Αλβανό πρωθυπουργό, «αυτό που [ειπώθηκε] από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξεκινώντας από την υπουργό Εσωτερικών, [είναι] ο αποκλεισμός της κοινότητάς μας, κάτι που δεν κάνετε με τον πολιτισμό μας και είναι κάτι που δεν αντιπροσωπεύει καθόλου τη Βρετανία. Θα αρνούμαστε πάντα να έχουμε αυτό το μείγμα μεταξύ ορισμένων εγκληματιών και των Αλβανών, γιατί το να δίνουμε στο έγκλημα μια εθνική σφραγίδα είναι από μόνο του έγκλημα».

Υπενθυμίζεται ότι η Μπρέιβερμαν εξόργισε πολλούς Αλβανούς με τα σχόλιά της  στο Κοινοβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο. «Εάν οι Εργατικοί ήταν επικεφαλής, θα επέτρεπαν σε όλους τους Αλβανούς εγκληματίες να έρθουν σε αυτή τη χώρα, θα επέτρεπαν σε όλα τα μικρά σκάφη να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα άνοιγαν τα σύνορά μας και θα υπονόμευαν εντελώς την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού στον έλεγχο. την κυριαρχία μας», είπε στους βουλευτές.

Η υπουργός Εσωτερικών κατηγορήθηκε επίσης ότι χρησιμοποίησε εμπρηστική γλώσσα όταν είπε ότι η νότια ακτή της Αγγλίας δεχόταν εισβολή από μετανάστες που ζητούσαν άσυλο.

Στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος, η υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι «πολλοί από αυτούς που ισχυρίζονται ότι πέφτουν θύματα λαθρεμπορίου σαν σύγχρονοι σκλάβοι… η αλήθεια είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι σύγχρονοι σκλάβοι, και οι ισχυρισμοί τους ότι πέφτουν θύματα εμπορίας δεν  είναι παρά ψέματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments