Κόσμος

Σολτς: Κανένας λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank

Σολτς: Κανένας λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Η Deutsche Bank είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το μέλλον της», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς

«Η Deutsche Bank είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το μέλλον της», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, λίγες ώρες μετά τη «βουτιά» που καταγράφηκε στη μετοχή της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τον Σολτς, η Deutsche Bank «έχει εκτενώς εκσυγχρονίσει το επενδυτικό της μοντέλο» και είναι μια τράπεζα που δεν εκπέμπει κανέναν λόγο ανησυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Bank κατέγραψε πτώση για τρίτη ημέρα, σημειώνοντας βουτιά άνω του 11% μετά την αλματώδη αύξηση στο κόστος ασφάλισης των ομολόγων του έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών.

Οι μετοχές του έχουν χάσει το ένα πέμπτο της αξίας τους από τις αρχές του μήνα και τα CDS του (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών) σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχουν καταγράψει ποτέ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές στις διεθνείς αγορές δέχονταν πιέσεις ενώ η στροφή των επενδυτών στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια προσέφερε στήριξη στα κρατικά ομόλογα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments