Κόσμος

Λαγκάρντ: Στο κόκκινο ο δομικός πληθωρισμός

Λαγκάρντ: Στο κόκκινο ο δομικός πληθωρισμός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έχουμε ακόμη δρόμο να καλύψουμε για να φέρουμε τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ σε φοιτητές στη Φλωρεντία

«Υπερβολικά υψηλά» παραμένει ο πληθωρισμός, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παρά το γεγονός ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση έως σήμερα το Μάρτιο.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί το κόστος ενέργειας και τροφίμων, επιταχύνθηκε σε επίπεδο ρεκόρ του 5,7% το Μάρτιο, τη στιγμή που οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν στο 6,9% από 8,5%.

Η ΕΚΤ έχει ακόμη «δρόμο να καλύψει» για να φέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, είπε η Λαγκάρντ μιλώντας σε φοιτητές στην Φλορεντία. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων κατά 350 νονάδες βάσης από πέρυσι τον Ιούλιο «έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς».

Η πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε ότι η πρόσφατη τραπεζική αναστάτωση δεν παρεμβαίνει στη μάχη για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών και τόνισε ότι η Deutsche Bank δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με την κατάρρευση της Credit Suisse.

Yπογράμμισε ακόμη ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ισχυρό, που σημαίνει ότι είναι πολύ απίθανη μία κατάρρευση τράπεζας αντίστοιχη με αυτή της Silicon Valley Bank.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments