Διεθνή

Save the children: Περισσότερα από 500 παιδιά νεκρά στην Ουκρανία

Save the children: Περισσότερα από 500 παιδιά νεκρά στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο αριθμός των παιδιών που επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 500 μετά δεκατρείς μήνες εχθροπραξιών, όπως ανακοίνωσε η διεθνής ΜΙΚΟ Save the Children, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο αριθμός των παιδιών που επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 500 μετά δεκατρείς μήνες εχθροπραξιών, όπως ανακοίνωσε η διεθνής ΜΙΚΟ Save the Children, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώνεται κάθε μέρα στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανάλυση της Save the Children, η οποία εργάσθηκε με βάση επαληθευμένα δεδομένα του ΟΗΕ. Μέσα σε ένα χρόνο, τουλάχιστον 501 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 991 έχουν τραυματιστεί σε εχθροπραξίες, τα περισσότερα από τα οποία είναι 12 ετών και άνω. Οι πραγματικοί αριθμοί, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι σημαντικά υψηλότεροι.

Τα εκρηκτικά όπλα με επίδραση ευρείας περιοχής είναι η κυρίαρχη αιτία των θυμάτων παιδιών στην Ουκρανία, αναφέρεται στον ιστότοπο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Τον πρώτο χρόνο του πολέμου, 404 παιδιά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς, πυραύλους και επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλα 850 τραυματίστηκαν. Οι περισσότερες απώλειες σημειώθηκαν στις περιοχές του Χάρκοβο και του Ντόνετσκ, όπου η ενεργός μάχη ήταν συνεχής από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Καθώς οι μάχες και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε αστικά κέντρα στα ανατολικά και νότια της χώρας και η απειλή αεροπορικών επιδρομών συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, πολλά αγόρια και κορίτσια εξακολουθούν να βρίσκουν καταφύγιο στα υπόγεια κτιρίων κατοικιών που δέχονται επίθεση. Σύμφωνα με τη Save the Children, πέρυσι τα παιδιά στην Ουκρανία αναγκάστηκαν να περάσουν περισσότερες από 900 ώρες κατά μέσο όρο – ή 38,3 ημέρες – σε υπόγεια καταφύγια.

Αθώα κορίτσια και αγόρια εξακολουθούν να τραυματίζονται και να σκοτώνονται καθημερινά στην Ουκρανία όπου η βία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εκρηκτικών όπλων σε αστικές περιοχές περιοχές, φαίνεται στον ορίζοντα.

«Τα παιδιά στην Ουκρανία έχουν βιώσει επίσης τεράστια ψυχολογική δυσφορία λόγω βίας και αστάθειας. Πολλά παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους ή έχουν δει τα αγαπημένα τους πρόσωπα να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται. Ο κόσμος πρέπει να δράσει τώρα και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους ανθρώπους», δηλώνει η Sonia Khush, διευθύντρια της ΜΚΟ.

Η Save the Children καλεί όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες, τα σπίτια, τα σχολεία και τα νοσοκομεία θα προστατεύονται από τις στρατιωτικές επιθέσεις. Εντός της Ουκρανίας, η Save the Children και οι τοπικοί συνεργάτες παρέχουν στέγη, τροφή, μετρητά, καύσιμα, ψυχολογική υποστήριξη και πακέτα βρεφών και υγιεινής σε εκτοπισμένες οικογένειες.

Η Save the Children λειτουργεί στην Ουκρανία από το 2014, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Τώρα υποστηρίζει οικογένειες προσφύγων σε όλη την Ευρώπη και βοηθά τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments