Πολιτική

Η κατασκευή εχθρών και η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου

Η κατασκευή εχθρών και η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πάγιος στόχος κάθε κόμματος που βρίσκεται πίσω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων είναι να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους του από τον καναπέ και από τα καφενεία

Πάγιος στόχος κάθε κόμματος που βρίσκεται πίσω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων είναι να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους του από τον καναπέ και από τα καφενεία. Να τους κάνει να σηκωθούν από το κάθισμά τους και να κινηθούν προς τις κάλπες, ενισχύοντας το «κομματικό εκλογικό σώμα».

Εκεί όμως που δεν καταγράφεται καθολική συναίνεση είναι στον τρόπο, στη μέθοδο της κινητοποίησης των πολιτών εν όψει της κάλπης. Και δυστυχώς για την ποιότητα του σύγχρονου δημοκρατικού διαλόγου, μία από τις μεθόδους που ανθούν εσχάτως, ιδίως σε αντιπολιτευτικά κόμματα, είναι η κατασκευή του εχθρού, εναντίον του οποίου πρέπει να κινητοποιηθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος. Πρόκειται για «κατασκευή του εχθρού», γιατί ο εχθρός αυτός οικοδομείται εκ του μη όντος, από το μηδέν. Σε αυτόν το κομματικό επιτελείο προσάπτει δήθεν εξαπατήσεις και επίπλαστα ψέματα, με την προσδοκία να μεταφραστεί η κατασκευή αυτή σε ψήφους.

Στο σημερινό τρέιλερ του ΣΥΡΙΖΑ για την κατά φανασίαν ιδιωτικοποίηση του νερού αυτός ο στόχος της πολιτικής κινητοποίησης εκφράζεται ευθέως, αφού η κ. Πόπη Τσαπανίδου, ενδεδυμένη το λευκό της αγνότητας, μας καλεί να «βάλουμε τέλος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού και να δημιουργήσουμε μαζί το αύριο που ονειρευόμαστε». Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, που υπαγορεύεται τρόπον τινά από τις αλλεπάλληλες δυσμενείς δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, η κ. Τσαπανίδου επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από πέντε χρόνια με τις οποίες τασσόταν υπέρ της ιδιωτικοποίησης και γίνεται αναφορά στο «τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση».

Δήλωση με την οποία ο πρωθυπουργός συνηγορεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης του δημοσίου αγαθού δεν υπάρχει, δεν υφίσταται, δεν έχει καταγραφεί. Και όσο για το «τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση», η έμμεση αναφορά γίνεται για την δημιουργία σχετικής ανεξάρτητης αρχής. Η υπόνοια  συνίσταται ότι μέσω της συγκεκριμένης αρχής, η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επιχειρήσει να «ξεπουλήσει» σε άπληστους ιδιώτες το νερό της Χώρας, σε πλήρη όμως αντίθεση με την πραγματικότητα της κυβερνητικής ρύθμισης. Σύμφωνα με αυτήν, η δημιουργία ανεξάρτητης αρχής γίνεται για την πληρέστερη προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα του νερού, η ανεξάρτητη αρχή συγκροτείται γιατί χρειαζόμαστε και δημιουργούμε ισχυρούς δημόσιους φορείς διαχείρισης ύδατος.

Η διακίνηση τέτοιων τερατωδών fake news επιχειρείται συνήθως, ωστόσο, από έμμισθα κομματικά μέλη και στελέχη. Αυτά είναι τα κατεξοχήν «αρμόδια» και όχι βέβαια μία δημοσιογράφος, όπως είναι η κ. Πόπη Τσαπανίδου, για την οποία τίθεται και ζήτημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε ετούτη την άθλια επιχείρηση κατασκευής εχθρού στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments