Nέα της αγοράς

Παρίσι 2024: Οι γαλλικές επιχειρήσεις «προσλαμβάνουν» ολυμπιακούς πρωταθλητές

Παρίσι 2024: Οι γαλλικές επιχειρήσεις «προσλαμβάνουν» ολυμπιακούς πρωταθλητές

Πηγή Φωτογραφίας: 2021 JAE C. HONG/AP IMAGES - AP

Καινοτόμα πρωτοβουλία της Medef ενόψει των Αγώνων του 2024 στο Παρίσι – Ανάρπαστα έχουν γίνει τα εισιτήρια

Μια πρωτότυπη κινητοποίηση έχει ξεκινήσει η μεγαλύτερη εργοδοτική ένωση της Γαλλίας Medef σε συνεργασία με την κυβέρνηση για να στηρίξει οικονομικά τους Γάλλους αθλητές που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 του Παρισιού. Διότι, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Medef Ζοφρουά Ρου Ντε Μπεζιέ αποκάλυψε, περισσότεροι από τους μισούς πρωταθλητές στη Γαλλία που προπονούνται για να διεκδικήσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Την περασμένη Πέμπτη ο Ρου Ντε Μπεζιέ πλαισιωμένος από την υπουργό Αθλητισμού Αμελί Ουντεά-Καστερά και περίπου 300 επιχειρηματίες υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Medef περίπου 50 Γάλλους αθλητές υψηλού επιπέδου, «ολυμπιονίκες ή υποψήφιους ολυμπιονίκες», όπως τους προσφώνησε, στο πλαίσιο της «βραδιάς των μεταλλίων». Πρόκειται για μια εκδήλωση για τους αθλητές που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην έδρα της Medef με πρωτοβουλία του πρώην οδηγού αγώνων αυτοκινήτου και νυν επιχειρηματία Μπορίς Ντερισμπούρ.

«Υποστηρίζω έναν αθλητή»

Η πρωτοβουλία της Medef ονομάστηκε Jesoutiensunathlete.fr, δηλαδή «Υποστηρίζω έναν αθλητή», και συνίσταται στην υποχρέωση να αναλάβει μια επιχείρηση τη χορηγία της προετοιμασίας ενός Γάλλου πρωταθλητή που θα εκπροσωπήσει σε κάποιο ατομικό ή ομαδικό άθλημα τη χώρα του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Ο πρωταθλητής θα μεταφέρει την «αθλητική και επαγγελματική του διεύθυνση» στην επιχείρηση, η οποία κατά έναν τρόπο τον προσλαμβάνει ως μαθητευόμενο. Όσο για την επιχείρηση, θα έχει τη δυνατότητα να προβληθεί στο ευρύ κοινό εκμεταλλευόμενη τη «λάμψη» του πρωταθλητή τη χορηγία του οποίου ανέλαβε.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Επιχειρηματικών Χορηγιών (ΙΜΕ) και ο Όμιλος Αποφοίτων του Insep (πρόκειται για το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού, Εξειδίκευσης και Απόδοσης, ένα δημόσιο γαλλικό ίδρυμα που εκπαιδεύει αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου) δημιούργησαν το πρόγραμμα Team Réussite που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει στον αθλητή που συνεργάζεται με μια επιχείρηση την απρόσκοπτη προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς.

Αμοιβαίο το όφελος

«Έχουν ήδη δημιουργηθεί είκοσι ζευγάρια αθλητών-επιχειρηματιών και έως τον Ιούνιο πρόκειται να δημιουργηθούν εικοσιπέντε νέα», γράφει η ρεπόρτερ του «Figaro» Κορίν Καγιό. Και εξηγεί ότι «οι επιχειρηματίες παρέχουν στους πρωταθλητές που είναι προσηλωμένοι στην προετοιμασία τους για τους Αγώνες κάθε απαραίτητη στήριξη καθώς και οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ».

Πρόκειται για ένα είδος πρόσληψης του αθλητή στην επιχείρηση καθώς, πέρα από απρόσκοπτη και δίχως οικονομικές σκοτούρες ολυμπιακή προετοιμασία του, θα έχει τη δυνατότητα να καταρτιστεί ως μαθητευόμενος και να ενημερωθεί για τον κόσμο των επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσει κι αυτός, αν θελήσει αργότερα, τη δική του επιχείρηση.

«Το Team Réussite είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, καθώς επιχειρηματίας και αθλητής συνεργάζονται με αμοιβαίο όφελος», σημειώνει ο πρόεδρος του IME France Ντομινίκ Ρεστινό.

Τέρμα τα «φθηνά» εισιτήρια

Εν τω μεταξύ, ανάρπαστα έχουν γίνει τα εισιτήρια των 24 ευρώ για την πρώτη φάση των αγώνων (προκριματικοί), που άρχισαν να διατίθενται στις 15 Φεβρουαρίου. Έως πριν από λίγες ημέρες είχαν μείνει κάποια εισιτήρια στην πολύ προνομιακή αυτή τιμή μόνο για τους προκριματικούς του ποδοσφαίρου (αλλά όχι στο Στάδιο Παρκ ντε Πρενς του Παρισιού) και επίσης για τους προκριματικούς της ιστιοπλοΐας και του γκολφ.

Ανάρπαστα έχουν γίνει όμως και τα πολύ ακριβότερα εισιτήρια για τους αγώνες στίβου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Figaro», για κάποιες ημέρες των αγώνων (και για τις απογευματινές ώρες) έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια των 85, 195 και 385 ευρώ και μπορεί να βρει κανείς για να κλείσει μόνο θέσεις των 690 ευρώ…

Αλέξανδρος Καψύλης/ot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments