Πολιτική

Τα πυρηνικά ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ για την Δόμνα Μιχαηλίδου

Τα πυρηνικά ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ για την Δόμνα Μιχαηλίδου

Πηγή Φωτογραφίας: dikaiologitika.gr

«Αναρωτιόμαστε αν η κυρία​ Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Εργασίας, είναι ακόμα στη θέση της. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε πού μένει η 12χρονη», υποστηρίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Για να γίνει ευρύτερα πιστευτό ένα fake new, μια ψευδής είδηση γύρω από ένα πρόσωπο που συκοφαντείται, πρέπει να στηριχτεί σε αυτό που ονομάζεται «πυρηνικό ψέμα». Πρέπει δηλαδή ο διακινητής της ψευδούς είδησης να βασίσει, όσο επιδέξια μπορεί, το ψευτοαφήγημά του γύρω από ένα πρόσωπο επάνω σε ένα αρχικό – πυρηνικό – ψέμα. Από τη στιγμή που θα τα καταφέρει σε αυτό το επίπεδο, η εκτόξευση της σκόπιμης εξαπάτησης γίνεται σαφώς πιο εύκολη. Έτσι, για παράδειγμα, τα τελευταία 24ωρα, επιχειρείται μια ολόκληρη εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για σκανδαλώδη ανοχή απέναντι σε φαινόμενα παιδεραστίας. Για να γίνει ευκολότερα πιστευτή αυτή η εκστρατεία εξαπάτησης, χρειάζεται ένα «πυρηνικό ψέμα», ένα αρχικό ψέμα επάνω στο οποίο να στηρίζεται. Στην προκειμένη περίπτωση, το πυρηνικό ψέμα, που σκόπιμα διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, δήθεν, η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε στην δημοσιότητα την διεύθυνση κατοικίας του 12χρονου θύματος βιασμού και μαστροπείας.

«Αναρωτιόμαστε αν η κυρία​ Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Εργασίας, είναι ακόμα στη θέση της. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε πού μένει η 12χρονη», υποστηρίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού λοιπόν έχει ολοκληρώσει την αρχική επίθεση εναντίον της Δόμνας Μιχαηλίδου, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να οικοδομεί και όλο το ψευτοαφήγημα σχετικά με φαινόμενα παιδεραστίας, λέγοντας: «Χθες αυτό το παιδί δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του, από άνθρωπο με κουκούλα και μαχαίρι. Όταν η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ποιο είναι το σήμα που δίνει σε κάθε άνθρωπο που υφίσταται κακοποίηση; Πώς θα μιλήσουν τα θύματα κακοποίησης αν η Πολιτεία δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί;».

Η πραγματικότητα διαψεύδει βέβαια τους ισχυρισμούς του Νάσου Ηλιόπουλου, αφού, με αφορμή, ωστόσο, την καταγγελλόμενη επίθεση κατά της 12χρονης, η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις εκθέσεις των ομάδων παιδικής προστασίας των Δήμων Λευκάδος και Αθηναίων, ενώ είναι γνωστό πως οι πληροφορίες αναφορικά με το πού βρίσκεται η 12χρονη, είχαν δοθεί πέρυσι, από τον προηγούμενο δικηγόρο της οικογένειας, τον κ. Απόστολο Λύτρα, και όχι από την κ. Μιχαηλίδου.

Πριν αρχίσουν να επιδίδονται σε πυρηνικά ψεύδη και σε ανερυθρίαστες διακινήσεις fake news εναντίον πολιτικών αντιπάλων, οι επιτελάρχες της ηθικής και επικοινωνιακής δολοφονίας του αντιπάλου στην πλατεία Κουμουνδούρου θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή των προσώπων που θέλουν να εξοντώσουν ηθικά, να είναι καλύτερα προστατευμένοι στην μάλλον εύκολη αποκάλυψη και να αποφεύγουν τα μεγάλα, τα κραυγαλέα ψεύδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments