Τεχνολογία

Foxconn: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση με επένδυση 820 εκατ. δολαρίων

Foxconn: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση με επένδυση 820 εκατ. δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: Nicky Loh/Reuters

Στόχος στην επόμενη τριετία η κατασκευή εργοστασίων κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων και μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Σε μια επένδυση 820 εκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζει να προχωρήσει η ταϊβανέζικη εταιρεία τεχνολογίας Foxconn τα επόμενα τρία χρόνια, για νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στα νότια της χώρας, προκειμένου να υποστηρίξει το φιλόδοξο πλάνο της για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή.

Η εταιρεία, που ονομάζεται επίσημα Hon Hai Precision Industry Co Ltd, ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις στο Kaohsiung θα περιλαμβάνουν εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων και μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Η Foxconn, ένας σημαντικός προμηθευτής της Apple και εταιρεία συναρμολόγησης iPhone, έχει μεγάλες φιλοδοξίες στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει τη βάση εσόδων της.

Συνεργασία με την Ινδία

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνάψει συνεργασία με την Ινδία σε νέους τομείς όπως τα τσιπ και τα ηλεκτρικά οχήματα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της, Liu Young-way, στη χώρα.

Η Apple έχει μετατοπίσει την παραγωγή της μακριά από την Κίνα, αφότου οι αυστηροί περιορισμοί της χώρας για τον κορωνοϊό διέκοψαν την κατασκευή των νέων μοντέλων iPhone και άλλων συσκευών, και εν μέσω εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, μια επιλογή που έχει επηρεάσει την ταϊβανέζικη εταιρεία τεχνολογίας.

Να σημειωθεί ότι η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments