Nέα της αγοράς

Ακίνητα-Τομ Στέγιερ: Κατοικίες μηδενικών εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ

Ακίνητα-Τομ Στέγιερ: Κατοικίες μηδενικών εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: AP - Meg Kinnard/AP

Η επενδυτική του εταιρεία Galvanize Climate Solutions θα αποκτήσει οικιστικά ακίνητα και θα τα μετασκευάσει με στόχο τη βαθιά μείωση των εκπομπών.

Την αγορά και την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών σε όλες τις ΗΠΑ, σχεδιάζει η Galvanize Climate Solutions του δισεκατομμυριούχου Tom Steyer, αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με στόχο να μηδενίσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου του χαρτοφυλακίου της σε τρία χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Πρόκειται για μια στρατηγική ακίνητης περιουσίας με στόχο την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές», δήλωσε ο Joseph Sumberg, επικεφαλής της Galvanize Real Estate, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία τον Οκτώβριο από την Goldman Sachs.

Ενεργειακά αποδοτικά κτίρια

Ενώ η Sumberg and Galvanize – μια εταιρεία που ιδρύθηκε από κοινού από τους Στέγιερ και Kέιτι Χολ και σχεδιάζει να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια – αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το μέγεθος της επένδυσης, η Sumberg ανέφερε ότι θα είναι αρκετά μεγάλη και θα επικεντρωθεί σε αγορές συμπεριλαμβανομένων των Κολοράντο, Καλιφόρνια, Αριζόνα και Τέξας.

Το σχέδιο βασίζεται στην απόκτηση στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων, με αποκλειστικές μεθόδους μετασκευής κτιρίων και προσθήκης ηλιακών συλλεκτών, με σκοπό την μακροπρόθεσμη απόδοση από τη συγκέντρωση ενός χαρτοφυλακίου ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων.

Ενα νέο μοντέλο επενδύσεων

«Προσπαθούμε να δείξουμε ότι αυτό είναι μια καλή επένδυση από απόλυτη, ευθεία οικονομική σκοπιά», είπε ο Στέγιερ. «Ο αντίκτυπος και οι αποδόσεις συνδέονται. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο για επενδύσεις στο κλίμα», πρόσθεσε.

Η Sumberg υποστηρίζει ότι η Galvanize θα εξετάσει την αγορά φοιτητικών κατοικιών, αποθηκευτικών χώρων και βιομηχανικών ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης σε πολυκατοικίες  έως τριών ορόφων, χαμηλής πυκνότητας, που διαθέτουν επιφανειακό χώρο στάθμευσης, που μπορεί να παρέχει χώρο για ηλιακούς συλλέκτες. Τα ακίνητα θα υποβληθούν σε σημαντικές μετασκευές και θα προστεθούν ηλιακές εγκαταστάσεις για τη μείωση της χρήσης ενέργειας.

Η Galvanize θα λάβει βοήθεια από την εσωτερική ομάδα επιστημόνων και ειδικών τεχνολογίας της εταιρείας, που ονομάζεται Impact. Περιλαμβάνει τον επιστήμονα Howard Branz, πρώην διευθυντή προγράμματος της ARPA-E του Υπουργείου Ενέργειας.

Η Sumberg περιέγραψε την προσέγγιση ως «επένδυση σε συμφωνίες όπου μπορείτε να επιτύχετε μια συγκεκριμένη απόδοση προσαρμοσμένη στον κίνδυνο, ενώ παράλληλα επιτυγχάνετε ένα όφελος απαλλαγής από τον άνθρακα». Αν δεν πληρούνται και τα δύο κριτήρια, είπε, «δεν θα κάνουμε τη συμφωνία. Αν δεν φτάσουμε στο μηδέν σε τρία χρόνια, χάνουμε αυτά τα κίνητρα».

Τα πιο οικολογικά ακίνητα είναι αναγκαιότητα για την επίτευξη μεγαλύτερων κλιματικών στόχων – τα κτίρια αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων κλιματικών εκπομπών.

Η RENU Communities

Η Galvanize ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με εταιρείες και επενδυτές που επιδιώκουν να απανθρακοποιήσουν αμερικανικά κτίρια. Η BlocPower με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει επενδύσει 155 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη αναπτύξει το μοντέλο ενεργειακής αναβάθμισης σε περισσότερα από 5.000 διαμερίσματα και κτίρια.

Η RENU Communities, θυγατρική της Taurus Investments Holdings, διαθέτει χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερες από 2.800 πολυκατοικίες. Κάνει μια ανασκόπηση 30 ημερών των ιδιοτήτων – εξετάζοντας τον ενεργειακό έλεγχο, τα εννοιολογικά σχέδια μηχανικής και την υπάρχουσα υποδομή, όπως τα ενεργειακά πάνελ και τις καλωδιώσεις – για να αξιολογήσει εάν αξίζει η μετασκευή, δήλωσε ο Chief Technology Officer της RENU, Chris Gray.

Υπάρχουν εξαιρετικές δυνατότητες στην Αμερική, λέει ο Gray, αφού περισσότερα από τα μισά διαμερίσματα της χώρας κατασκευάστηκαν πριν από το 1990. Η ευκαιρία να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση «γίνεται φυσικό μέρος της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας και απαραίτητο μέρος της ολοκλήρωσης μιας επένδυσης », ανέφερε ο Gray, ο οποίος βλέπει ένα εξειδικευμένο οικοσύστημα εταιρειών να σχηματίζεται τελικά για να ασχοληθεί με διάφορες πτυχές της μετασκευής κτιρίων.

Ακόμη και σε μια περίοδο ανοδικών επιτοκίων και αβεβαιότητας, η Sumberg υποστηρίζει  ότι υπάρχει το πλεονέκτημα πρώτης κίνησης και ότι η Galvanize θα μπορεί να επιλέξει περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αναβαθμιστούν πιο κερδοφόρα, αποφεύγοντας έτσι τους πιο απαιτητικούς τύπους ακινήτων.

Δεν είναι μόνο τα διαμερίσματα και τα γραφεία που τραβούν την προσοχή από επενδυτές ακινήτων που επικεντρώνονται στη μετασκευή. Η Icon Parking, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στάθμευσης της Νέας Υόρκης σε περίπου 200 τοποθεσίες, μόλις εξαγοράστηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της John Smith και την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Arkview Capital, σχεδιάζει να εγκαταστήσει έως και 2.000 φορτιστές EV Level 2 σε όλο το χαρτοφυλάκιό της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments