Πολιτική

Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε θετική πορεία μέσα από τις κρίσεις

Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε θετική πορεία μέσα από τις κρίσεις
Γράφει ο Νίκος Χ. Παγώνης Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων

Αν κάτι κατέδειξε η τετραετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μια τετραετία διαδοχικών και αλληλεπικαλυπτόμενων κρίσεων παγκόσμιου αλλά και εθνικού βεληνεκούς, αυτό ήταν η εθνική αναγκαιότητα για αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Κυβέρνηση με ένα κόμμα αλλά όχι μόνο με ένα χρώμα», όπως το έθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ύπαρξη αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε σε αποφασιστική και γρήγορη λήψη δύσκολων και πολλές φορές καθοριστικών αποφάσεων, με συνέπεια την αποτελεσματική έως άψογη κατά περίπτωση διαχείριση των κρίσεων: πανδημία, υγειονομική κρίση, κρίση στον Έβρο, ελληνοτουρκικά και μεταναστευτική κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση και αύξηση του κόστους ζωής.

Σίγουρα δεν πρόλαβαν να διορθωθούν όλα, ούτε αποφεύχθηκαν τα σφάλματα. Η Κυβέρνηση, όμως, προσπάθησε και διόρθωσε τα λάθη της. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Προστασίας. Δεν χρησιμοποίησε τις κρίσεις ως δικαιολογία απραγίας, αλλά αναζήτησε και βρήκε λύσεις για να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στις κρίσεις και ιδίως τις πιο ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας ή εκείνες που πλήττονταν περισσότερο από την εκάστοτε κρίση. Επιπλέον, διέβλεψε τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι κρίσεις. Αξιοποίησε δημιουργικά τις ευκαιρίες ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες. Η πανδημία αποτέλεσε το έναυσμα για να επιταχυνθεί η ψηφιακή μετάβαση του Κράτους, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας διαπιστώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Η κρίση στον Έβρο και γενικότερα με την Τουρκία οδήγησαν στην αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας και στην εμβάθυνση των σχέσεων με καθοριστικούς «παίκτες» της παγκόσμιας και της περιφερειακής γεωπολιτικής «σκακιέρας».

Παράλληλα και παρά τις κρίσεις, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέμεινε πιστή στην υλοποίηση των δεσμεύσεων βάσει των οποίων την εμπιστεύτηκαν οι πολίτες το 2019. Μειώθηκαν 50 φόροι και εισφορές. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, στα 780 ευρώ, ήτοι στο υψηλότερο σημείο από ποτέ για την Ελλάδα. Οι συντάξεις αυξήθηκαν και οι ληξιπρόθεσμες συντάξεις δόθηκαν. Η ανεργία μειώθηκε κατά 7,5% σε σχέση με το 2019, στο 11,4% τον Φεβρουάριο του 2023. Μεγάλες επενδύσεις ήρθαν. Τα έσοδα από τον τουρισμό κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ.  Καθοριστικά έργα υποδομών προχώρησαν ή ολοκληρώθηκαν. Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν.

Το σίγουρο είναι πως ύστερα από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος, τι έχει και τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις. Οι πολίτες γνωρίζουν, συγκρίνουν και καταλαβαίνουν σε ποιον πρέπει να εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εθνική αναγκαιότητα προκειμένου να συνεχιστεί η θετική πορεία της χώρας μας και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τομές στη λειτουργία του Κράτους που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Από το δικό της μετερίζι, η Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, ως οφείλει, θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της και με τη δυναμική της παρουσία και τις Οργανώσεις της, από τα αστικά κέντρα μέχρι τον ακριτικό Έβρο και τα νησιά μας και οι οποίες εκπροσωπούν όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής της χώρας, στην εκλογική μάχη της Παράταξης.

Γράφει ο Νίκος Χ. Παγώνης Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments