Διεθνή

Γερμανία: Αυστηρή προεκλογική ειδοποίηση στο AKP

Γερμανία: Αυστηρή προεκλογική ειδοποίηση στο AKP

Πηγή Φωτογραφίας: pentapostagma

Μια προεκλογικού περιεχομένου ειδοποίηση απέστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας στο κυβερνών ΑΚΡ της Τουρκίας εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Μια προεκλογικού περιεχομένου ειδοποίηση απέστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας στο κυβερνών ΑΚΡ της Τουρκίας εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσχμαν φέρεται, σύμφωνα με την DW, να ενημέρωσε για τις προεκλογικές δραστηριότητες του AKP και τη ρητορική μίσους σε επιστολή που έστειλε στους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών της Γερμανίας.

Πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, οι προεκλογικές εκστρατείες του AKP που έχουν ήδη γίνει στην Γερμανία κινητοποίησαν Γερμανούς πολιτικούς. Αναφέρθηκε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann έστειλε επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών Νανσι Φεζερ και στην υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, εφιστώντας την προσοχή στη σημασία της λήψης προφυλάξεων απέναντι σε προεκλογικές εκστρατείες του ΑΚΡ που εμπεριέχουν ρητορική μίσους.

Οι υποστηρικτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να διεξαγάγουν μια προεκλογική εκστρατεία πιο δυναμικά στη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες, με πιθανά μηνύματα με ρητορική μίσους που βάλλουν κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

Ο βουλευτής του ΑΚΡ Μουσταφά Ακιγκόζ σε ομιλία του τον περασμένο Ιανουάριο τόνισε, αναφορικά με μέλη της οργάνωσης PKK και Γκιουλέν: «Θα τους βγάλουμε από τις κρυψώνες τους και θα τους καταστρέψουμε». Αυτό θεωρήθηκε ρητορική μίσους στη Γερμανία και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Και στη συνέχεια, κλήθηκε ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Βερολίνο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Μπούσχμαν δήλωσε: “Τα περιστατικά δείχνουν ότι ορισμένοι Τούρκοι αξιωματούχοι θα χρησιμοποιήσουν σκόπιμα γλώσσα που βλάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε εκδηλώσεις προεκλογικής εκστρατείας εναντίον πολιτικών αντιπάλων. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτό και αποτελεί σαφή παραβίαση των ορίων της ελευθερίας της σκέψης».

Ο Μ. Μπούσχμαν συμπλήρωσε πως οι υποψήφιοι του ΑΚΡ έχουν την υποχρέωση να σέβονται τον κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ πριν από έξι χρόνια στην Γερμανία.

Με τον κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ στη Γερμανία το 2017, οι επίσημες προεκλογικές δραστηριότητες αξιωματούχων χωρών εκτός ΕΕ για τους πολίτες τους που ζουν στη Γερμανία εξαρτώνται από την άδεια της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία έχει γίνει πιο απαιτητική και πιεστική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments