Οικονομία

Γκένσλερ-SEC: Μεγαλύτερος έλεγχος στα hedge funds

Γκένσλερ-SEC: Μεγαλύτερος έλεγχος στα hedge funds

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρότεινε νέους κανόνες για την καλύτερη εποπτεία των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου

Τα hedge funds όπως και άλλοι τομείς του σκιώδους τραπεζικού συστήματος πρέπει να υποστούν μεγαλύτερο έλεγχο μετά την αναταραχή του περασμένου μήνα στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, είπε ο πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), Γκάρι Γκένσλερ.

Ο Γκένσλερ μίλησε στους Financial Times και εξήγησε ότι η μείωση των κινδύνων από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια και τα μη τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι «πιο σημαντική από ποτέ».

«Μόλις είδαμε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να κινούνται πιο έντονα από ό,τι τα τελευταία 35 χρόνια και αυτό συνέβη μέσα σε τρεις ημέρες στα μέσα Μαρτίου». Η ενονη διακύμανση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σύνεβη μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

«Όταν συμβαίνει είναι σκόπιμο ως ρυθμιστική αρχή των κεφαλαιαγορών να μιλήσεις με τους ανθρώπους και να δεις αν αυτός ο κίνδυνος . . διαδίδεται προς τα έξω”.

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρότεινε νέους κανόνες για την καλύτερη εποπτεία των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, οι οποίοι προβλέπουν την αναφορά γεγονότων που υποδηλώνουν «σημαντική πίεση» στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντός μίας εργάσιμης ημέρας.

Ο Γκένσλερ επισήμανε ότι είχε προηγουμένως εντοπίσει ότι τα hedge funds αποτελούσαν κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρισκόταν σε άμεση επαφή με τους συμμετέχοντες στην αγορά και λάμβανε τριμηνιαίες εκθέσεις από τα hedge funds, προστίθεται στην έκθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments