Πολιτική

Άδωνις: Είμαστε το Φιλοεπενδυτικό Κόμμα της Χώρας

Άδωνις: Είμαστε το Φιλοεπενδυτικό Κόμμα της Χώρας
Για τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα το ελληνικό ιδιωτικό επιχειρείν τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου παρέστη σήμερα.

Για τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα το ελληνικό ιδιωτικό επιχειρείν τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου παρέστη σήμερα.

«Βρίσκομαι στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για όγδοη φορά. Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Τσομόγλου και όλη την ομάδα του.

Το Οικονομικό Φόρουμ έχει καταφέρει να αποκτήσει πολύ μεγάλο κύρος. Είναι από μόνο του πολύ μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο για την χώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Αντρέα Μοράνου, γιατί έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Ως προς τις επενδύσεις, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, αλλά δεν είναι για όλα τα πολιτικά κόμματα το ίδιο. Αυτό φαίνεται τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, με όλα αυτά που ακούγονται στον χώρο της αριστεράς και ιδίως στον Σύριζα, ο οποίος δεν έχει προτείνει κάποια επένδυση που πραγματικά να του αρέσει και ο οποίος είναι σε όλες τις επενδύσεις αρνητικός.

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι όμως σταθερή, φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική, χωρίς τις απόψεις που διακινεί η αριστερά για τις επενδύσεις.

Μάλιστα, επί των ημερών αυτής της κυβερνήσεως, κάθε χρόνο κάνουμε ρεκόρ επενδύσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κάθε χρόνο (2021, 2022) έχουμε το καλύτερο fdi όλων των εποχών και το 2023, θα έχουμε επίσης καλύτερο fdi όλων των εποχών, αν δεν υπάρξει βέβαια πολιτική αναταραχή μετά τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Άρα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, δεν είναι όλες οι κυβερνήσεις το ίδιο, δεν είναι όλοι πρωθυπουργοί και υπουργοί το ίδιο. Εμείς στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα στην παγκόσμια και την εγχώρια επενδυτική κοινότητα. Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι το σήμα που εκπέμπει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι απολύτως καθαρό. Το σήμα μας είναι καθαρό: Σεβόμαστε τα χρήματα, τον χρόνο και τον κόπο των άλλων ανθρώπων και οι επενδύσεις έρχονται στις χώρες που τις θέλουν περισσότερο και μένουν στις χώρες που τις σέβονται περισσότερο. Και η χώρα μας ανήκει σε αυτές τις χώρες που τις σέβονται περισσότερο και τα σχόλια του Economist, των Echo και του Bloomberg ήταν διθυραμβικά.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια της Κυβερνήσεώς μας ήταν τέσσερα εξαιρετικά παραγωγικά χρόνια.  Η ελληνική οικονομία σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική οικονομία του 2019. Παραδώσαμε στον ελληνικό λαό το Ελληνικό εν πλήρη λειτουργία και κατασκευή, τα ναυπηγεία από τρία κλειστά σε τρία ανοιχτά, άμεσες ξένες επενδύσεις (Pfizer, Amazon κ.λπ.). Όλα αυτά έγιναν. Και αν λέγαμε ότι θα τα καταφέρουμε, και επειδή ήταν Ιούλιος όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το πιθανότερο είναι ότι θα μας έλεγαν και πού να σφίξουν οι ζέστες!

Και όλα αυτά συνέβησαν και στον τομέα των μεγάλων επενδύσεων, αλλά και στο επίπεδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Στηρίξαμε δραστικά και άμεσα την μικρομεσαία επιχείρηση, με προγράμματα, με πόρους κ.λπ). Και αυτή η επιτυχία έχει να κάνει με το ότι είμαστε μια κυβέρνηση που πιστεύει στο επιχειρείν και, αν ο ελληνικός λαός μας δώσει μια ακόμη τετραετία διακυβέρνησης, θα είμαστε ακόμη περισσότερο επικεντρωμένοι στα ζητήματα του ιδιωτικού επιχειρείν».

Εν συνεχεία, τέθηκε από τον δημοσιογράφο του πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το ερώτημα σχετικά με το πώς απαντάει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στους επενδυτές που γκρινιάζουν με την Δικαιοσύνη.

«Είμαι πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και οι μεταρρυθμίσεις για την ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης είναι βασικός πυλώνας του έργου που παράγουμε στην Διυπουργική Επιτροπή. Εφαρμόζεται ήδη μια δέσμη μεταρρυθμίσεων σε συνεννόηση με την Παγκόσμια Τράπεζα και έχουμε συμφωνήσει ήδη με την ηγεσία της Δικαιοσύνης σε 26 μήνες από σήμερα η ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης σε σχέση με ζητήματα οικονομικής φύσεως δεν θα έχει καμία σχέση με ό, τι συμβαίνει σήμερα. Στόχος είναι να προσεγγίσουμε περισσότερο τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους».

Καταληκτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε την παρέμβασή του στο Φόρουμ, λέγοντας: «Στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και του RRF (=Recovery and Resilience Facility) είμαστε οι πρώτοι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και για να είμαστε πρώτοι, αυτό πάει να πει ότι δουλεύουμε πιο γρήγορα. Και όταν έγινε το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα, το ερώτημα ήταν εάν θα κατάφερνε η πατρίδα μας να απορροφήσει αυτούς τους πόρους. Το μεγαλύτερο ρεκόρ εκτέλεσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μέχρι το 2019 ήταν 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Στα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης αυτής, δεν έχουμε πέσει ποτέ κάτω από τα 10 δισεκατομμύρια. Είμαστε σταθερά επάνω από το διπλάσιο από το καλύτερο ρεκόρ μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments