Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Το χαμένο έδαφος που προκάλεσε η τραγωδία των Τεμπών δείχνει να ανακτά η ΝΔ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της GPO, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές 2023

Το χαμένο έδαφος που προκάλεσε η τραγωδία των Τεμπών δείχνει να ανακτά η ΝΔ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της GPO, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές 2023. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 5,9%, καθώς λαμβάνει 32,8% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη με 3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5%, ενώ «δεν ξέρω/αναποφάσιστοι» δηλώνει το 8,7% των ερωτηθέντων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται στα ποσοστά που συγκέντρωνε πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στις αρχές Απριλίου είχε 31,4%, ενώ τον Μάρτιο 29,5%.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ανεβάζει τα ποσοστά του. Σήμερα βρίσκεται στο 26,9%, από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εµφανίζεται περιορισμένο σε σύγκριση με τις προηγούμενες μετρήσεις – 9,2% τον Μάρτιο και 9,5% τον Απρίλιο.

Σταθερά εμφανίζονται ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments