Πολιτική

Μητσοτάκης: Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα

Μητσοτάκης: Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Συνέντευξη για τα κεντρικά θέματα της τρέχουσας, προεκλογικής επικαιρότητας παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Συνέντευξη για τα κεντρικά θέματα της τρέχουσας, προεκλογικής επικαιρότητας παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο πρωθυπουργός δίνει την κύρια έμφαση στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας, στηλιτεύει την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματολογεί εναντίον της απλής αναλογικής, προασπίζεται το επιτελικό κράτος, προαναγγέλλει την ίδρυση νέων υπουργείων.

Πιο αναλυτικά, στην αναγκαιότητα της αυτοδυναμίας επιμένει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι απευθύνεται στους πολίτες «με μια καθαρή πρόταση», που είναι ότι η απλή αναλογική, όποτε εφαρμόστηκε, «έβαλε την Ελλάδα σε μεγάλες περιπέτειες», ενώ ο σχηματισμός κυβέρνησης που δεν θα έχει πλειοψηφία, αλλά θα στηρίζεται στην «ανοχή» άλλων κομμάτων, είναι «συνταγή αστάθειας και παραλυσίας» που «οδηγεί στην καταστροφή».

Αποσαφηνίζει πως, σεβόμενος τις συνταγματικές προβλέψεις, θα παραλάβει την πρώτη διερευνητική εντολή, καθώς πιστεύει ότι η Ν.Δ. θα κόψει πρώτη το νήμα. Αποκλείει, πάντως, κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση και διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να παρακάμψει τη λαϊκή ετυμηγορία, αναζητώντας στήριξη σε μεμονωμένους βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς προτάσσει τη συνέπεια λόγων και έργων.

Ερωτώμενος για τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός, αφού δηλώνει ότι «είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, όχι εχθροί», ζητεί «να αφήσει στην άκρη ο ΣΥΡΙΖΑ τις δολοφονίες χαρακτήρα εμού και της οικογένειάς μου», τονίζοντας ότι «η τοξικότητα “θρέφει” τους αντιπάλους της δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται το επιτελικό κράτος απέναντι στις ποικίλες επιθέσεις που δέχεται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Το επιτελικό κράτος θεσπίζεται με το πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησης της ΝΔ το 2019 και, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα. Ενα ισχυρό κέντρο, που θέτει ένα πλαίσιο σωστής διακυβέρνησης και κανόνων διοίκησης. Και παρακολουθεί την ενιαία λειτουργία της κυβέρνησης με κεντρικούς στόχους και όχι υπουργεία-φέουδα».

Σε περίπτωση ανανέωσης της λαικής εντολής στο πρόσωπό του, ο Κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει κυβερνητικές αλλαγές και Υπουργείο για την δημογραφική τόνωση και την στεγαστική μέριμνα. «Θα υπάρξει αναδιάταξη στα υπουργεία την επόμενη μέρα. Ηδη την προετοιμάζουμε. Μία αλλαγή, για παράδειγμα, είναι η ίδρυση υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, το οποίο θα πάρει ουσιαστικά κομμάτια από το υφιστάμενο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ενα κατεξοχήν «κοινωνικό» υπουργείο, δηλαδή, που θα επικεντρώνεται σε ειδικά προβλήματα τα οποία, όμως, έχουν ευρύτερες συνέπειες, όπως το δημογραφικό και η στέγη».

Ο πρωθυπουργός αισθάνεται προβληματισμένος από την μικρή απήχηση της κυβέρνησης στις νέες ηλικίες και δηλώνει πως «όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν χαμηλά ποσοστά στη νέα γενιά», ενώ προαναγγέλλει σειρά μέτρων στην εκπαίδευση και την εργασιακή ένταξη των νέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments