Διεθνή

Κούβα: Η μεγάλη γιορτή για την Πρωτομαγιά αναβάλλεται λόγω καταιγίδων

Κούβα: Η μεγάλη γιορτή για την Πρωτομαγιά αναβάλλεται λόγω καταιγίδων

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Οι εορτασμοί αναβάλλονται για την Παρασκευή 5η Μαΐου, ημέρα που «θα κηρυχθεί αργία», εξήγησε η εφημερίδα.

Οι αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν χθες Κυριακή την αναβολή των σημερινών εορτασμών για την Πρωτομαγιά, εξαιτίας κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, αφού τις είχαν ήδη περιορίσει λόγω των ελλείψεων καυσίμων.

«Λόγω του ασταθούς καιρού που φέρνει ισχυρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές, και λόγω των [μετεωρολογικών] προβλέψεων για τις επόμενες ώρες, αποφασίστηκε να αναβληθούν σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά», ανέφερε στην ψηφιακή της έκδοση η επίσημη εφημερίδα Granma.

Οι εορτασμοί αναβάλλονται για την Παρασκευή 5η Μαΐου, ημέρα που «θα κηρυχθεί αργία», εξήγησε η εφημερίδα.

Την περασμένη Τρίτη, οι αρχές ανακοίνωναν πως η παραδοσιακή μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα δεν θα γίνει φέτος, λόγω των ελλείψεων καυσίμων στη νήσο εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πάνε με λεωφορεία από όλη την πόλη στην εμβληματική πλατεία στο κέντρο της Αβάνας και συμμετέχουν σε συγκέντρωση και πορεία.

Φέτος, οι κάτοικοι του κέντρου κλήθηκαν να πάνε πεζή στη λεωφόρο Μαλεκόν, ενώ άλλοι να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα οργανωθούν στις συνοικίες τους.

Η νήσος με κομμουνιστική κυβέρνηση βιώνει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων τριάντα χρόνων, που αποδίδεται στον συνδυαστικό αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, της σκλήρυνσης του εμπάργκο των ΗΠΑ και την αναποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων. Η κρίση σημαδεύεται από ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων, κατάσταση που επιδεινώνει ο ραγδαία αυξανόμενος πληθωρισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments