Πολιτική

Γκάφα Τσίπρα στην Χίο με «αγανακτισμένο» συνταξιούχο

Γκάφα Τσίπρα στην Χίο με «αγανακτισμένο» συνταξιούχο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε μια χοντροκομμένη γκάφα ύψους εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια χοντροκομμένη γκάφα ύψους εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε την περίπτωση συνταξιούχου στη Χίο, ο οποίος, δήθεν, δεν είχε λάβει ακόμη την σύνταξή του, σε μια προσπάθεια του Α. Τσίπρα να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Ο συνταξιούχος αποδείχθηκε ότι παίρνει κανονικά τη σύνταξή του και ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει στο ελάχιστο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Ιδιαίτερα, εναντίον του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή  τη συνομιλία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με πολίτη στη Χίο για τις εκκρεμείς συντάξεις λέγοντας πως «με τερατώδη ψέματα, προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ!».

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από το Υπουργείο Εργασίας, «o συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε ο κ Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων – προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη και το 2019 – αποδείχθηκε τελικά ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ- δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ηταν παράνομο να πάρει σύνταξη».

Η αρχή έγινε με ένα βίντεο που ανήρτησε ο Α. Τσίπρας. Στο βίντεο εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος να διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι από το 2019 δεν μπορεί να πάρει σύνταξη ενώ όπως λέει δεν χρωστάει πουθενά. «Σταματώ να είμαι Νεοδημοκράτης», ισχυρίζεται ο ηλικιωμένος συνταξιούχος, που διευκρινίζει απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα: «Από το 1971 ταξιδεύω, βγήκα το ’19 στην σύνταξη, κανένας δεν μου δίνει την σύνταξη, πληρωμένα όλα, σε καμία ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνει, λέγοντας στον ηλικιωμένο άνδρα: «Δεν ξέρω την δική σου περίπτωση ποια είναι, αλλά το ελληνικό Δημόσιο μας λέει ότι έχει κάνει ψηφιοποίηση στα πάντα, και είμαστε ανίκανοι να δώσουμε συντάξεις στους ανθρώπους. Όταν ήμασταν εμείς παραλάβαμε 350.000 εκκρεμείς συντάξεις. Τις μειώσαμε στο 70%, γιατί προσλάβαμε 1.000 νέα παιδιά να ασχολούνται με αυτό το θέμα. Ήρθαν λοιπόν αυτοί και τους απέλυσαν».

Η αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη

Ο υπουργός Εργασίας, με ανάρτησή του, κάνει λόγο για απύθμενο θράσος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την στιγμή που το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας φέρνει στο φως  ότι ο εν λόγω άνδρας έχει οφειλές στον ΕΦΚΑ που αγγίζουν τα 47.000 ευρώ και άρα, είναι αδύνατον να εκδοθεί σύνταξη.

Ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει πως «το ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει απύθμενο θράσος το γνωρίζαμε ήδη! Ότι θα έφτανε στο σημείο να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις, ζητώντας και τα ρέστα, είναι όμως τουλάχιστον κωμικό», αναφέρει αρχικά. «Με τερατώδη ψέματα προσπάθησε να κρύψει όσα ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ!».

Και ο Κ. Χατζηδάκης συμπεραίνει: «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά να παραστήσει κιόλας ότι το πρόβλημα δήθεν επιδεινώθηκε, όταν μεταξύ των άλλων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους από 487 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2023! Μόνο μια λέξη ταιριάζει: ντροπή!».

Επιπλέον, «ο συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε ο κ Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων – προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη και το 2019 – αποδείχθηκε τελικά ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ- δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη!

Δεν φτάνει δηλαδή που ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για τις εκκρεμείς συντάξεις – ο Κωστής Χατζηδάκης τού έδωσε αποστομωτική απάντηση – επιπλέον έκανε και γκάφα αξιοποιώντας για το αφήγημά του έναν ασφαλισμένο που θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη», σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments