Global News

Handelsblatt: Συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Handelsblatt: Συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Πηγή Φωτογραφίας: bloomberg.com

Η σχέση των δύο χωρών θεωρείται δύσκολη. Τώρα η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θέλουν να συνεργαστούν ξανά στενότερα, έχοντας αντιπάλους την Βόρεια Κορέα και την ολοένα και πιο ισχυρή Κίνα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα συναντήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους. Ο Γιουν υποδέχθηκε την Κισίντα την Κυριακή στο Προεδρικό Γραφείο στη Σεούλ με τελετή υποδοχής, ανέφεραν οι νοτιοκορεατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είχε φτάσει νωρίτερα για διήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κισίντα.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας, των επιχειρήσεων, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι παρατηρητές αναμένουν ότι η αυξανόμενη απειλή από το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και πυραύλων της Βόρειας Κορέας και η τριμερής συνεργασία με τις ΗΠΑ θα είναι σημαντικά ζητήματα. Η προσέγγιση μεταξύ Τόκιο και Σεούλ είναι προς το μεγάλο συμφέρον του κοινού τους εταίρου ασφαλείας Ουάσινγκτον, η οποία θέλει να ενισχύσει τις συμμαχίες της στην Ασία με στόχο την Βόρεια Κορέα και την ολοένα και πιο ισχυρή Κίνα.

Είναι η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κυβέρνησης της Ιαπωνίας στη Νότια Κορέα εδώ και πέντε χρόνια και είναι επίσης μια επίσκεψη, που έρχεται να προστεθεί σε μια προηγούμενη ανταλλαγή απόψεων. Ο Γιουν ταξίδεψε στο Τόκιο τον Μάρτιο. Εκεί ο Γιουν και ο Κισίντα συμφώνησαν για ένα νέο ξεκίνημα στη δύσκολη σχέση. Αυτό περιλαμβάνει επίσης επανάληψη των αμοιβαίων επισκέψεων και διμερή διάλογο για την ασφάλεια. Πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 2018, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε λόγω διαφωνίας για πρώην Κορεάτες εργάτες σε καταναγκαστικά έργα υπό την ιαπωνική αποικιακή κυριαρχία από το 1910 έως το 1945.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments