Πολιτική

Νίκη της ΝΔ προβλέπει η JP Morgan

Νίκη της ΝΔ προβλέπει η JP Morgan

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές προβλέπει η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές προβλέπει η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.

Πιο αναλυτικά, η τράπεζα προβλέπει την πρώτη θέση για το κυβερνών κόμμα, το οποίο ενδέχεται να χρειαστεί και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ούτως ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία. Ως πιθανός κυβερνητικός εταίρος αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με την JP Morgan, «η πολιτική θα πρέπει να παραμείνει σε συνέχεια με το πρόσφατο παρελθόν και θα συνεχίσει να στηρίζει την ισχυρή ανάπτυξη. Αναμένουμε μια παρατεταμένη και ισχυρή επέκταση της ελληνικής οικονομίας και για φέτος, με σταθερή ανάπτυξη γύρω στο 2,5%. Παράλληλα, αυτή η ισχυρή ανάπτυξη, ενισχύεται από τον πληθωρισμό και οδηγεί σε σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους μετά το -23,3% το 2022 σε 171,3%. Η Ελλάδα παραμένει ελάχιστα εκτεθειμένη στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, εξαιτίας της υψηλής χρονικής διάρκειας του χρέους και τα χαμηλά του χρέους του δημοσίου τομέα».

Ωστόσο, μια συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (που μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να εισέλθει σε συνομιλίες για κυβέρνηση συνεργασίας), ίσως μετατοπίσει ορισμένες πολιτικές, όπως για παράδειγμα τη φορολογία του εισοδήματος από κεφάλαιο, αλλά θα ήταν απίθανο να έχει ευρύτερο αντίκτυπο στην πολιτική ατζέντα που βασίζεται στις μεταρρυθμίσεις και στις επενδύσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments