Πολιτική

Άδωνις: Χρειαζόμαστε την Ιδιωτική Εκπαίδευση

Άδωνις: Χρειαζόμαστε την Ιδιωτική Εκπαίδευση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Η Ιδιωτική Εκπαίδευση είναι συνυφασμένη με την εκπαιδευτική ιστορία της Ελλάδας», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης

Στην Ολομέλεια του Συνδέσμου των Ιδρυτών Ιδιωτικών Σχολείων είχε την δυνατότητα να απευθύνει χθες θερμό χαιρετισμό ο Άδωνις, ο οποίος υπενθύμισε την πλούσια ιστορία, την προσφορά και τις αρετές της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Χώρα μας.

«Η Ιδιωτική Εκπαίδευση είναι συνυφασμένη με την εκπαιδευτική ιστορία της Ελλάδας», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης. Και είναι αλήθεια ότι λαμπροί επιστήμονες, διακεκριμένοι άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και της Τέχνης προέρχονται από τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία θήτευσαν ως μαθητές ή προσέφεραν πολύτιμο διδακτικό έργο ως ενήλικοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί. Σε αυτήν την ιστορική προσφορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν αναφέρεται ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, με αφορμή την πιθανή αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επιδίδεται σε έναν άνευ προηγουμένου εκπαιδευτικό λαϊκισμό, επιχειρώντας να αποδομήσει την πλούσια παρακαταθήκη του ιδιωτικού πυλώνα της εκπαίδευσής μας.

Και αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αντιληφθεί λόγω των ιδεοληψιών του και της κρατικιστικής εμμονής του, είναι ότι οι δύο πυλώνες της εκπαιδευτικής μας λειτουργίας μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και δημιουργικά. «Χρειαζόμαστε και τους δύο πυλώνες και οφείλουμε και να ενισχύουμε όσο περισσότερο μπορούμε το Δημόσιο Σχολείο αλλά και να διαμορφώνουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να λειτουργούν σωστά και τα Ιδιωτικά Σχολεία», ανέφερε ο Άδωνις στην χθεσινή ομιλία του. Αναλυτικά, ο Α. Γεωργιάδης είπε τα εξής, απευθυνόμενος στους ανθρώπους της ιδιωτικής εκπαίδευσης:

«Χθες είχα την τιμή να με καλέσουν και να μιλήσω στην Ολομέλεια του Συνδέσμου των Ιδρυτών Ιδιωτικών Σχολείων. Η Ιδιωτική Εκπαίδευση είναι συνυφασμένη με την Εκπαιδευτική ιστορία της Χώρας μας και δέχθηκε μία άνευ Ορίων πάλι επίθεση από την πλευρά του Σύριζα. Η Ιδιωτική Εκπαίδευση δεν ανταγωνίζεται και δεν βλάπτει την Δημόσια. Αυτή η στρεβλή αντίληψη βλάπτει συνολικά τη Χώρα. Χρειαζόμαστε και τους δύο πυλώνες και οφείλουμε και να ενισχύουμε όσο περισσότερο μπορούμε το Δημόσιο Σχολείο αλλά και να διαμορφώνουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να λειτουργούν σωστά και τα Ιδιωτικά Σχολεία. Τους ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά κυρίως για τα πολύ καλά λόγια που είπαν για μένα και την διαχρονική μας καλή συνεργασία!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments