Πολιτική

Σκέρτσος: Με τη θετική πρότασή μας στο ντιμπέιτ

Σκέρτσος: Με τη θετική πρότασή μας στο ντιμπέιτ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τον βασικό στόχο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προσδιόρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε προ ολίγου.

Τον βασικό στόχο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προσδιόρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε προ ολίγου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνει ιδιαίτερα, απόψε, στην υπογράμμιση της θετικής όψης της πρότασης διακυβέρνησης για την νέα τετραετία. Παράλληλα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεριμνήσει για έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, το οποίο παράχθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Πιο ειδικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης στο αποψινό ντιμπέιτ είναι να αναδείξει τη θετική μας πρόταση για την επόμενη τετραετία αλλά και να ενημερώσουμε τους πολίτες για όσα έγιναν από το 2019 έως σήμερα, καθώς θεωρούμε ότι όσα είπαμε τα κάναμε».  

«Ο πρωθυπουργός θα είναι προσανατολισμένος πολύ περισσότερο στο μέλλον και πολύ λιγότερο έως καθόλου στο παρελθόν»,  συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς για την κυβερνητική πρόταση που κατέθεσε και παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Άκης Σκέρτσος επισήμανε ότι «η πολιτική πρόταση του  ΣΥΡΙΖΑ πάσχει, γιατί είναι εγκλωβισμένη στο παρελθόν και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο ιδεών και ήθους καθώς πρόκειται για μια επανάληψη από το 2015».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε, επίσης, ξεχωριστή έμφαση στο συνολικό κόστος της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέρχεται σε 83 δις ευρώ και με το “καλημέρα” ρίχνει την οικονομία στα βράχια, στο έλεος των αγορών και των θεσμών. Με ένα νόμο και με ένα άρθρο μας έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, μας τα ξανά είπε και χθες ο κύριος Τσίπρας».

Απεναντίας, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ «είναι κοστολογημένο στα 9 δις ευρώ και ενταγμένο στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης».

Τέλος, αναφορικά με την άποψη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την βρήκε «αδιανόητη» και πρόσθεσε: «Με ποια βάση θα συζητήσουμε με ένα κόμμα το οποίο είναι προσκολλημένο ακόμα σε αναχρονιστικές κρατικιστικές αντιλήψεις συνδικαλιστικού τύπου;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments