Διεθνή

Τουρκικές εκλογές: Η Ρωσία ξανά αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανάμιξης στα εσωτερικά ξένου κράτους

Τουρκικές εκλογές: Η Ρωσία ξανά αντιμέτωπη  με την κατηγορία της ανάμιξης στα εσωτερικά ξένου κράτους

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Pavel Golovkin

Είχαν προηγηθεί οι κατηγορίες του κοινού υποψηφίου της εξακομματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, οι οποίες φαίνεται ότι περικλείουν αντικρίσματα αλήθειας.

Η Ρωσία απορρίπτει ως αναληθείς τις αιτιάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα παίζει ενεργό ρόλο στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της γείτονος. Είχαν προηγηθεί οι κατηγορίες του κοινού υποψηφίου της εξακομματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, οι οποίες φαίνεται ότι περικλείουν αντικρίσματα αλήθειας.

Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο  «απορρίπτει κατηγορηματικά» τις κατηγορίες για εκλογική παρέμβαση στην Τουρκία, όπου ο κύριος αντίπαλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου κατηγόρησε τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από ψεύτικες εικόνες που προκάλεσαν την εκστρατεία.

«Απορρίπτουμε σθεναρά αυτές τις δηλώσεις (σ.σ.: του Κιλιτσντάρογλου)», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Το δηλώνουμε επίσημα: δεν μπορεί να υπάρξει ρωσική ανάμειξη στην Τουρκία  » , πρόσθεσε, χαιρετίζοντας παρεμπιπτόντως «την πολύ υπεύθυνη, κυρίαρχη και καλά μελετημένη θέση της Τουρκίας σε όλα τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

«Το έχουμε πει πολλές φορές και επιμένουμε στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις, ούτε στις εκλογικές διαδικασίες άλλων κρατών» , διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πιο ειδικά, υπενθυμίζεται ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί από χθες τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την προεδρική κούρσα, με αφορμή μια ροζ ταινία, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τον μέχρι πρότινος υποψήφιο για την τουρκική προεδρία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, στα τουρκικά και ρωσικά, ο βασικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν γράφει: «Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, τα deep fake (σ.σ. πλαστών ηχητικών ντοκουμέντων ή βίντεο, με ψηφιακή επεξεργασία), τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας», έγραψε στο Twitter.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατηγορείται για ανάμιξη στην εσωτερική πολιτική ζωή άλλων κρατών.

Σημειώνουμε ότι η Ρωσία βρέθηκε στο επίκεντρο ανάλογης κριτικής, όταν άρχισαν να διαρρέουν video με στιγμές από την προσωπική ζωή της πρωθυπουργού της Φινλανδίας Σάνα Μάριν. Η Φινλανδή πρωθυπουργός μόλις είχε δεσμευτεί για ένταξη της σκανδιναβική χώρας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία και είχε γίνει αποδέκτης μηνυμάτων συμπαράστασης από πολιτικούς ηγέτες και πολιτικά κόμματα δυτικών χωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments