Διεθνή

Κατακεραυνώνει τον Ράμα ο γιος του Φρέντι Μπελέρη

Κατακεραυνώνει τον Ράμα ο γιος του Φρέντι Μπελέρη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Ο πατέρας μου είναι βράχος», είπε χαρακτηριστικά ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, συμπληρώνοντας ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας.

Αν και είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος νέος δήμαρχος Χιμάρας, ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή, με την επικοινωνία μαζί του να είναι δύσκολη ακόμη και για τους οικείους του, με τους ομογενείς να φοβούνται πως τα Τίρανα επεξεργάζονται σχέδιο για να μπλοκάρουν και να ακυρώσουν την απόφαση του λαού, καθώς αν καταδικαστεί από την αλβανική δικαιοσύνη, δε θα του επιτραπεί να γίνει δήμαρχος στη Χιμάρα.

«Ο Ράμα είχε πάρει προσωπικά τον αγώνα της Χιμάρας μιλώντας προσβλητικά για τον πατέρα μου και την ομογένεια», τόνισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, αποκαλύπτοντας πως μπόρεσε να μιλήσει στον πατέρα του τηλεφωνικά μόνο μια φορά την περασμένη Πέμπτη όταν συνελήφθη και να τον δει μόλις για 5 λεπτά χθες Τρίτη.

«Ο πατέρας μου είναι βράχος» – Κατακεραυνώνει τον Ράμα ο γιος του Μπελέρη «Ο πατέρας μου είναι βράχος», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας.

«Θέλουμε τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ευρώπης για να αποτραπούν τα όποια σχέδια της αλβανικής κυβέρνησης να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών μέσα από την άδικη φυλάκιση του πατέρα μου», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι δικηγόροι μας διαβεβαιώνουν πως η υπόθεση είναι αστεία και στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του πατέρα μου».

«Ο Ράμα τις τελευταίες 10 ημέρες είχε πάρει επάνω του την αναμέτρηση στη Χιμάρα και έλεγε ότι δεν θα ανεχθεί να χάσει τις εκλογές, μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον πατέρα μου όσο και για το σύνολο της ομογένειας», υπογράμμισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη και κατέληξε λέγοντας ότι «αν οι εκλογές ήταν ελεύθερες η νίκη θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».

Υπενθυμίζεται πως χωρίς να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα που ανέδειξε νικητή τον ομογενή Φρέντι Μπελέρη, ο Εντι Ράμα, διαχώρισε το εκλογικό αποτέλεσμα από την εξέλιξη στην υπόθεση του Μπελέρη με τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου που έχει την αρμοδιότητα να εκδικάσει τέτοιες υποθέσεις.

Οι ομογενείς κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια στη Χιμάρα, με στόχο να παραδώσουν περιουσίες που τους ανήκουν νόμιμα, για να εξυπηρετήσει η αλβανική κυβέρνηση επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Είναι πολλοί οι λεγόμενοι στην αλβανική πολιτική ολιγάρχες. Αν θα δείτε τα θέρετρα από τα Ακροκεραύνια όρη , την κάθοδο των Δρυμάδων και μέχρι την άλλη πλευρά του δήμου της Χειμάρρας[…] έχουμε ακριβώς τεράστιες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν νόμιμα σε ντόπιους κατοίκους ως επί το πλείστον ελληνικής καταγωγής, το καθεστώς των οποίων αμφισβητείται[…] με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου απαλλοτριώνονται υπέρ πελατειακών συμφερόντων του κ. Ράμα», κατήγγειλε, ο Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής και επικεφαλής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο εκπροσωπεί τις ελληνικές κοινότητες στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments