Πολιτική

Ο Άδωνις ”έφαγε” τον Κατρούγκαλο εν μια νυκτί

Ο Άδωνις ”έφαγε” τον Κατρούγκαλο εν μια νυκτί

Πηγή Φωτογραφίας: ellada24.gr

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, εκμαίευσε ουσιαστικά την απάντηση από τον Γιώργο Κατρούγκαλο κι έκτοτε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Σαν ”κεραυνός εν αιθρία” έπεσε η απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις περί επιστροφής του μέτρου επιβολής κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες στην περίπτωση που επιστρέψει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας, στη διάρκεια πολιτικής εκπομπής στον BlueSky, επί προσωπικού ο Άδωνις Γεωργιάδης, ρώτησε τον κ. Κατρούγκαλο αν αισθανόταν περήφανος για την αύξηση των εισφορών (σ.σ.: του είπε έδινα 700€ κι επί των ημερών σου πήγα στα 1.200€) κι αν σκοπεύει να επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τον νόμο αν ήταν κυβέρνηση την 22α Μαΐου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, εκμαίευσε ουσιαστικά την απάντηση από τον Γιώργο Κατρούγκαλο κι έκτοτε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ο πρώην Υπουργός δέχθηκε ομαδικά πυρά από τα επιμελητήρια και τα συνδικάτα, καθώς ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί κι έμποροι στο άκουσμα της… προεκλογικής δέσμευσης από τον κ. Κατρούγκαλο εξεγέρθηκαν. Την επομένη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να το «μαζέψει» λέγοντας ότι εξέφρασε προσωπική άποψη κι όχι κομματική γραμμή, όμως η φωτιά είχε πάρει ήδη… ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το σίγουρο είναι πως ο Άδωνις Γεωργιάδης προλαβαίνει τις μέρες που απομένουν να κάνει μερικά ακόμα debate με υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και βγουν στην επιφάνεια και άλλα τέτοια ”διαμαντάκια”.

Οργή από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Κατρούγκαλου, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, μηχανικοί, δικηγόροι και εκπρόσωποι της αγοράς εξέδωσαν ανακοινώσεις ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχθούν να δημευθούν ξανά τα εισοδήματά τους, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τους οδηγούσε σε αφανισμό.

Μπαράζ ανακοινώσεων υπήρξε από το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΤΕΕ, το ΕΒΕΑ, τον ΔΣΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Κατρούγκαλος: Αποσύρομαι από την εκλογική μάχη

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό.

Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ”κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κατρούγκαλος «έθεσε εαυτόν εκτός συλλογικής προσπάθειας»

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια φράση που παραπέμπει στον Ανδρέα Παπανδρέου, ουσιαστικά «δείχνει» ότι εξανάγκασε σε απόσυρση τον Γιώργο Κατρούγκαλο…

«Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση Κατρούγκαλου

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.

Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

ΥΠ.ΕΣ: Ο Κατρούγκαλος δεν γίνεται να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια, πρέπει να ορκιστεί και να παραιτηθεί

Κανονικά παραμένει το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε ερώτημα για το τι θα γίνει με το όνομά του στις λίστες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου και πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Κατρούγκαλος δεν μπορεί να παραιτηθεί πριν ορκιστεί, εφόσον εκλεγεί! Θα πρέπει, δηλαδή, να ορκιστεί βουλευτής την 1η Ιουνίου, στη συνέχεια να παραιτηθεί (αν παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα) και στη συνέχεια να ορκιστεί ο αντικαταστάτης του.

Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε στα πράσα, ο Κατρούγκαλος έφυγε κακήν-κακώς γιατί είναι μαρτυριάρης»

Με μια δηκτική ανακοίνωση σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος τον εξαναγκασμό σε απόσυρση του Γ. Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζοντας ότι μόλις σήμερα το πρωί η Πόπη Τσαπανίδου υποστήριζε πως διαστρεβλώθηκαν οι απόψεις του Γ. Κατρούγκαλο για το «χαράτσι» 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Σκέρτσος σημειώνει πως το μεσημέρι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. «Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι «μαρτυριάρης». Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει» καταλήγει.

Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος μετά τον σάλο για το χαράτσι στους επαγγελματίες

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου:

«Το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ. Έως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι «μαρτυριάρης». Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…».

Μάντζος για αποπομπή Κατρούγκαλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του -Χρυσός χορηγός της ΝΔ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την αποπομπή του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δ. Μάντζος τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει πως είναι χρυσός χορηγός της ΝΔ».

Ο Δημήτρης Μάντζος με αφορμή την αποπομπή Κατρούγκαλου από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση τόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία χαρακτηρίζει «χρυσό χορηγό της ΝΔ», όσο και την ίδια την κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της την διατήρηση του νόμου Κατρούγκαλου.

«Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έφυγε, αλλά ο νόμος του μένει. Και ας ξέρουν οι πολίτες, πως αυτό συμβαίνει, γιατί το επέλεξε η Νέα Δημοκρατία διατηρώντας τις αδικίες του» υπογραμμίζει ο κ. Μάντζος.

«Από τις πολιτικές τους παλινωδίες για κυβερνήσεις ηττημένων, ανοχής, ειδικού σκοπού έως τις ασυνάρτητες προτάσεις τους για τα προβλήματα των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το έλλειμμα αξιοπιστίας του, που τον καθιστά χρυσό χορηγό της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments