Διεθνή

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μακρόν – Μελόνι

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μακρόν – Μελόνι

Πηγή Φωτογραφίας: In.gr

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Τζόρτζια Μελόνι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, που διεξάγεται στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Τζόρτζια Μελόνι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, που διεξάγεται στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Ο πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας και η Ιταλίδα πρωθυπουργός κατέβαλαν προσπάθεια να αφήσουν πίσω τις μεταξύ τους εντάσεις, οι οποίες σημειώθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα την ένταση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος κατηγόρησε τη Ρώμη για αναποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα πως η Ιταλική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, και πως είχε πει ψέματα στους ψηφοφόρους ότι θα μπορούσε να δώσει τέλος στη μεταναστευτική κρίση. Η Ρώμη απαίτησε μια συγγνώμη από το Παρίσι μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών

Στη σημερινή συνάντησή τους οι δύο ηγέτες έδειχναν χαλαροί και ο Μακρόν φάνηκε να ρωτά τη Μελόνι για τις πλημμύρες που έπληξαν τη βόρεια Ιταλία αυτήν την εβδομάδα.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός θα αποχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής μία ημέρα νωρίτερα, προκειμένου να επιστρέψει στην Ιταλία και να ηγηθεί των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση αυτή, ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την Ουκρανία αλλά και για το μεταναστευτικό και την Τυνησία.

«Έγινε μια ευρεία συζήτηση που έδειξε τη σύγκλιση των απόψεών μας σε σημαντικά ζητήματα, κυρίως όσον αφορά την Ουκρανία αλλά επίσης και την Τυνησία», είπε η πηγή αυτή. Μακρόν και Μελόνι συμφώνησαν ότι η Τυνησία χρειαζόταν οικονομική υποστήριξη ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς τα βόρεια»,πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments