Πολιτική

Ομοβροντία των κομμάτων της Αριστεράς κατά Τσίπρα στην αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Ομοβροντία των κομμάτων της Αριστεράς κατά Τσίπρα στην αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Τα πολιτικά «πυρά» των υπολοίπων αρχηγών της αριστεράς συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας χθες, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Τα πολιτικά «πυρά» των υπολοίπων αρχηγών της αριστεράς συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας χθες, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Πράγματι, οι κ. κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης έθεσαν στο επίκεντρο της πολιτικής κριτικής τους τον αρχηγό του Σύριζα, καταλογίζοντάς του πολιτικό «φλερτ» με την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής. Για «αδίστακτο Τσίπρα» έκανε λόγο από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για «ψάρεμα χρυσαυγίτικων ψήφων» από την ηγεσία του Σύριζα μίλησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ ο επικεφαλής του Μέρα25 προτίμησε να μιλήσει για «διανομή υπουργείων» από τον Αλ. Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι απαράδεκτο πρόεδρος αριστερού κόμματος να προσκαλεί σε συνεργασία «τα περιτρίμματα των απολογητών της Χούντας».

«Τι έκανε ο κ. Τσίπρας για τη Χρυσή Αυγή. Ο αδίστακτος κ. Τσίπρας προχθές κάλεσε να τον ψηφίσουν οι παραστρατημένοι ψηφοφόροι της Χ.Α. Ξέρετε, αυτός εδώ ο τόπος είχε πάντα ένα αίσθημα πατριωτικό γι’ αυτό δεν φύτρωσε ποτέ η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη. Από αυτόν τον περήφανο τόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ότι, όταν προσκαλεί τα περιτρίμματα των απολογητών της Χούντας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του… Ο Παπανδρέου ουδέποτε θα ζητούσε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ τα περιτρίμματα της Χούντας, δεν θα έλεγε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Καλώ κάθε αριστερό να έρθει στην παράταξή μας, στο πραγματικό του σπίτι».

«Η νέα εποχή μας βρίσκει ενωμένους πιο πολύ από ποτέ και όσο κι αν μας χτυπάνε εμείς θα δυναμώνουμε γιατί έχουμε πάρει τα μαθήματά μας και έχουμε στόχο την ανατροπή των συσχετισμών και τη σύγκρουση με τα κατεστημένα.», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέληξε πως «δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ δεκανίκι κ. Μητσοτάκη αλλά ΠΑΣΟΚ ισχυρό αλλά για να στείλει στο σπίτι σας και εσάς αλλά και τον κ. Τσίπρα».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι “ψαρεύει χρυσαυγίτικες ναζιστικές ψήφους”. “Είναι ντροπή και αίσχος για κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο αυτά που ξεστόμισε” ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο της χθεσινοβραδινής ομιλίας του στον Πειραιά, ο Δ. Κουτστούμπας τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την υφαρπαγή των λαϊκών ψήφων και ότι ο Σύριζα αμαυρώνει την έννοια της προόδου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει το λαό, θέλοντας να υφαρπάξει τις ψήφους των ανθρώπων που αγωνιούν, που θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ποια είναι η προοδευτική διακυβέρνηση που μας λένε, όταν στα βασικά δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτό που ζούμε σήμερα; Εκτός βέβαια αν θεωρεί προοδευτικούς όλους αυτούς που έχει μαζέψει στα ψηφοδέλτιά του, που σουλατσάρει μαζί τους αγκαζέ κι εδώ στον Πειραιά: τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργολάβους της ζώνης. Ε όχι, δεν θα τους χαρίζουμε τη λέξη “πρόοδος” για να την αμαυρώνουν άλλο. Για εμάς η πρόοδος βρίσκεται μέσα στο λαό και στην πάλη του για κοινωνικές αλλαγές», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τέλος, ο αρχηγός του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης, καταλόγισε στον  Αλ. Τσίπρα προσπάθεια μετατροπής της πολιτικής συνεργασία μεταξύ κομμάτων της αριστεράς σε διανομή υπουργικών χαρτοφυλακίων από τον πρόεδρο του Σύριζα.

Ιδιαίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε χθες βράδυ πως «’άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει: “Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων”. Όχι κύριε Τσίπρα: Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αυτοεξαιρέθηκε από τη διανομή Υπουργείων που οργανώνετε κύριε Τσίπρα σε εκείνους που δέχονται να συγκυβερνήσουν ελέω της ολιγαρχίας με προοδευτικό προσωπείο». ‘Αλλωστε, συνέχισε, «για εμάς ρήξη στην πράξη σημαίνει ένα πράγμα: Χωρίς πρότερη διαπραγμάτευση με κανέναν, θα νομοθετήσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα εκατό ημερών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments