Πολιτική

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα που θα την απαρτίζουν

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα που θα την απαρτίζουν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας μέχρι τις επόμενες εκλογές

Αφού δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα με τις διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης, με τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων να τις επιστρέφουν, η χώρα θα πορευθεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να «τρέξει» όλα τα ζητήματα της χώρα, μέχρι το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Το χρονοδιάγραμμα έως τις 25 Ιουνίου

-Την Πέμπτη 25 Μαϊου θα οριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Παρασκευή 26 μαϊου αναμένεται να ορκιστεί.

-Την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται επίσης θα ορκιστεί και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

-Στη συνέχεια, την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαϊου στις 18:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές της νέας Βουλής.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερο Διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και μετά από σχετική πρόταση της κυβέρνησης, η Βουλή θα συγκληθεί σε Α’ τακτική Σύνοδο, στις 6 μμ της Κυριακής 28 Μαΐου, θα διεξαχθεί η ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ την επόμενη, Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 10:30 πμ, οι βουλευτές θα εκλέξουν τον Πρόεδρο του σώματος.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Αν κανείς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Στη συνέχεια μέσα στην ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθεί ο β΄γύρος των εκλογών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

Ποιος είναι ο επικρατέστερος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι οι 3 υποψήφιοι υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί είναι η Μαρία Γεωργίου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επικρατέστερος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είναι ο Ιωάννης Σαρμάς.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments