Πολιτική

Εκλογές 2023: Οι επικρατέστεροι υπουργοί για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Εκλογές 2023: Οι επικρατέστεροι υπουργοί για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Ο κ. Σαρμάς έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να επιχειρηθεί μία έσχατη προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης.Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα και στη διάρκειά της οι 5 αρχηγοί φαίνεται πως κατέληξαν στη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Οι επικρατέστεροι για τα υπουργεία

Ταυτόχρονα, υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ, Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου. Στο ΥΠ.ΕΣ. θα παραμείνει η Καλλιόπη Σπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Παραπολιτικά 90,1, υπηρεσιακός υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας θα είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς, ενώ στο υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα της Μάρας Νικολαϊδου, πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments