Πολιτική

Όλες οι φορές που οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώθηκαν στο Προεδρικό

Όλες οι φορές που οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώθηκαν στο Προεδρικό

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Πολλές είναι οι φορές στο πέρασμα του χρόνου που φλέγοντα ζητήματα οδήγησαν σε τέτοιες συναντήσεις

Το να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ΠτΔ οι αρχηγοί των κομμάτων έγινε στις τωρινές εκλογές αλλά έχει γίνει και άλλες φορές, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές στο πέρασμα των δεκαετιών και ένα φλέγον θέμα της κάθε εποχής να μπαίνει στο μικροσκόπιο. Από το Μακεδονικό και τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, στο σχέδιο Ανάν μία δεκαετία αργότερα και στη συνέχεια το σκοτεινό τούνελ της κρίσης και της χρεοκοπίας, με τη χώρα να ψάχνει σταθερότητα και τους πολιτικούς αρχηγούς τρόπους για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Η κυβέρνηση Ζολώτα

Η ΝΔ έχει κερδίσει τις εκλογές, αλλά δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.Οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη, είναι συνεχείς και οδηγούν στον σχηματισμό της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα.

Το 1992 η χώρα καλείται να τραβήξει ενιαία γραμμή για το Μακεδονικό.

Απέναντι από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, να κάθονται δίπλα στη Μαρία Δαμανάκη και την Αλέκα Παπαρήγα.

Στη σύσκεψη, εκτός από το Μακεδονικό, αναλύεται η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά με έμφαση στο Κυπριακό.Τον Απρίλιο του 2004, υπό την προεδρία του Κωστή Στεφανόπουλου, οι πολιτικοί αρχηγοί της εποχής έχουν συνάντηση για το σχέδιο Ανάν. Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει απέναντί του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Η επόμενη σύσκεψη στο Προεδρικό συγκαλείται το 2010 υπό τον Κάρολο Παπούλια. Η Ελλάδα βυθίζεται στο σκοτεινό τούνελ της κρίσης και των μνημονίων.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και οι εκλογικές αναμετρήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Μετά το δημοψήφισμα του 2015, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων κάνουν νέα σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, με τις διαφωνίες να αποτυπώνονται στις δηλώσεις που ακολουθούν.

Στο πέρασμα των χρόνων, οι περισσότερες συσκέψεις πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο αποδείχθηκαν άκαρπες, με τις εικόνες της κάθε εποχής να δείχνουν το κλίμα και τις διαθέσεις των πρωταγωνιστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments