Διεθνή

Λουλούδια και κεριά μπροστά από το σπίτι της Τέρνερ

Λουλούδια και κεριά μπροστά από το σπίτι της Τέρνερ

Πηγή Φωτογραφίας: DENIS BALIBOUSE | Συντελεστές: REUTERS

Οι αρχές και οι κάτοικοι του Κούσναχτ (Küsnacht), κοντά στην Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια, αποτίουν φόρο τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα του ροκ.

Οι αρχές και οι κάτοικοι του Κούσναχτ (Küsnacht), κοντά στην Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια, αποτίουν φόρο τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα του ροκ.

Λίγο μετά την είδηση ​​του θανάτου της Τίνα Τέρνερ, κεριά και λουλούδια άρχισαν να συσσωρεύονται μπροστά από την κατοικία της στην Ελβετία, όπου είχε τη βάση του ο θρύλος της ροκ για δεκαετίες.

Ένα πλήθος άρχισε να μαζεύεται μπροστά στη μεγάλη σιδερένια πύλη. Οι θαυμαστές της Τέρνερ, τυλιγμένοι στο σκοτάδι, περπατώντας ο ένας δίπλα στον άλλον για να αφήσουν τις συνθέσεις λουλουδιών και τα κεριά που τρεμοπαίζουν σε κόκκινα βάζα.

Θεωρούμενη ως μία από τις πιο διάσημες καλλιτέχνες στον κόσμο, η 83χρονη βασίλισσα του ροκ έζησε για σχεδόν 30 χρόνια στο κάστρο Algonquin στο Küsnacht, στην αποκλειστική Goldkueste (Χρυσή Ακτή) της λίμνης της Ζυρίχης.

Το καντόνι του Küsnacht ανέφερε σε δήλωση ότι «η Tina Turner ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τη μοναδική φωνή της και άγγιξε πολλούς κατοίκους του Küsnacht με τη ζεστασιά και τη σεμνότητά της».

Απαρνήθηκε την αμερικανική υπηκοότητα

«Ήταν περήφανη πολίτης του Küsnacht», πρόσθεσε ο δήμος, ο οποίος επαίνεσε τη σύνδεσή της με την κοινότητα σημειώνοντας ότι χρηματοδότησε ένα σωστικό πλοίο που ονομάζεται «Tina» και δώρισε χριστουγεννιάτικα φώτα.

Η Tέρνερ μετακόμισε στη χώρα των Άλπεων το 1995 μαζί με τον σύντροφό της, τον 67χρονο Γερμανό Έρβιν Μπαχ.

Το 2013, τρεις μήνες αφότου παντρεύτηκε τον Μπαχ και έλαβε το ελβετικό της διαβατήριο, η Τέρνερ παραιτήθηκε από την αμερικανική υπηκοότητα.

Το ζευγάρι νοίκιασε το κτήμα για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των περιορισμών στους αλλοδαπούς που κατέχουν ακίνητα στην Ελβετία.

Το 2021, το ζευγάρι πλήρωσε 76 εκατομμύρια δολάρια για το δεκαόροφο κτίριο στο καντόνι Staefa, στη βόρεια όχθη της λίμνης της Ζυρίχης.

Στη συνέχεια, ο Μπαχ δήλωσε στην γερμανόφωνη εφημερίδα Handelszeitung ότι το ακίνητο, με την πισίνα και τον ιδιωτικό χώρο δίπλα στη λίμνη, θα λειτουργούσε ως καταφύγιο για το Σαββατοκύριακο.

Η Τίνα Τέρνερ χαιρετίστηκε από τον τοπικό Τύπο ως πρότυπο Ελβετού πολίτη. Έπρεπε να μάθει γερμανικά, να περάσει ένα τοπικό τεστ πολιτικής και πολιτισμού και να συμμετάσχει σε μια συνέντευξη για την απόκτηση υπηκοότητας.

Με διαβατήριο στο χέρι ψήφιζε στις συχνές λαϊκές ψηφοφορίες που πραγματοποιεί  η χώρα, γνωστή για το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας.

Το 2021, το Πανεπιστήμιο της Βέρνης της απένειμε τον τίτλο του επιτίμου διδάκτορα για το «μοναδικό μουσικό και καλλιτεχνικό της έργο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments