Πολιτική

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο κ. Σαλμάς – Στην Βουλή η κ. Σακελλαροπούλου

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο κ. Σαλμάς – Στην Βουλή η κ. Σακελλαροπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έπιασε δουλειά η υπηρεσιακή κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα οδηγήσουν την χώρα μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς το βράδυ του Σαββάτου. Toν υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, στελέχη της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εργαζόμενοι. Ο κ. Σαρμάς, αφού επισήμανε ότι η ΕΡΤ είναι ένας απευθείας εποπτευόμενος φορέας από τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, την ανάγκη -ειδικά κατά τις προεκλογικές περιόδους- για ισορροπία στην ειδησεογραφική κάλυψη, αλλά και την υποχρέωση των δημοσιογράφων και συντελεστών να αναλογίζονται την ευθύνη τους όταν εκφωνούν δημόσιο λόγο από ένα δημόσιο μέσο.

Ορκωμοσία και διάλυση της Βουλής Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η εναρκτήρια συνεδρίαση και η ορκωμοσία της Βουλής, η οποία προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 21 ης Μαΐου. Την Δευτέρα, εκλέγεται το προεδρείο του σώματος και πρόκειται, εν συνεχεία, να διαλυθεί εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25 ης Ιουνίου. Ιδιαίτερα, την εναρκτήρια συνεδρίαση και την ορκωμοσία των βουλευτών της ΙΘ΄ Περιόδου της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα παραστεί την Κυριακή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα. Η ορκωμοσία των βουλευτών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα.

Αύριο, Δευτέρα, θα εκλεγεί το προεδρείο της Βουλής. Σημειώνεται ότι τα μέλη του προεδρείου της Βουλής εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση. Τις προτάσεις για την εκλογή των μελών του Προεδρείου υποβάλλουν τα πολιτικά κόμματα και ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Εν συνεχεία, η Βουλή θα διαλυθεί εκ νέου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments