Πολιτική

Ο Μητσοτάκης και το «δεινό όπλο» TikTok

Ο Μητσοτάκης και το «δεινό όπλο» TikTok

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

«Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη σχέση του με το TikTok, την εφαρμογή που χρησιμοποίησε ιδιαίτερα στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

«Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη σχέση του με το TikTok, την εφαρμογή που χρησιμοποίησε ιδιαίτερα στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

«Έχω παιδιά που είναι 25, 24 και 19 στα 20. Καταλαβαίνω τον τρόπο που η νέα γενιά επικοινωνεί. Εγώ δεν έχω την εφαρμογή στο κινητό μου. Μπορώ να αξιοποιώ το εργαλείο αυτό για να απαντώ στους νέους και στη γλώσσα τους. Δείχνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Αν κάποιος έχει την αίσθηση ότι πρέπει που και που να αυτοσαρκάζεται, είναι καλό εργαλείο. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αλήθεια είναι ότι, παρά το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του Κυρ. Μητσοτάκη τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram ήταν και τους προηγούμενους μήνες έντονη, η… τομή κατά την προεκλογική περίοδο προήλθε από τη δυναμική του είσοδο στο TikTok, μία πλατφόρμα με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα από τις υπόλοιπες, καθώς απευθύνεται σε ένα νέο και κατ’ εξοχήν δυναμικό κοινό, έχει πιο γρήγορες ταχύτητες, περισσότερο ρηξικέλευθο περιεχόμενο, ευνοώντας μία πιο χιουμοριστική διάθεση.

Εκκινώντας από την ανάγκη να φτάσουν τα πολιτικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση της Νέας Δημοκρατίας σε ακροατήρια που δεν αποτελούσαν παραδοσιακά κοινά του κόμματος, οι «γαλάζιοι» επιτελείς διερευνούσαν επί μακρόν τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα παρενέβαινε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Έχοντας περίσσια αυτοπεποίθηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήθελε εξ αρχής να πειραματιστεί περισσότερο με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, αποκαλύπτοντας πτυχές του εαυτού του, που εξαιτίας της πρωθυπουργικής ιδιότητας ήταν αθέατες στο ευρύ κοινό.

Ακόμη μία καινοτομία που θα δούμε σε κάθε περίπτωση να ξετυλίγεται τα επόμενα 24ωρα στο TikTok, είναι τα λεγόμενα explanatory videos, στα οποία  ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να εξηγήσει με απλά λόγια τη σημασία των εκλογών της 25ης Ιουνίου και εν προκειμένω τα κρίσιμα νούμερά της.

Αυριανό πρόγραμμα

Δεν γνωρίζουμε αν ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κάνει χρήση του TikTok και αύριο, πάντως για την Τρίτη το πρωθυπουργικό πρόγραμμα προβλέπει επίσκεψη και περιοδεία στα «πάτρια εδάφη» της Κρήτης.

Ιδιαίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Μόχο και στις 20:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments