Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με Τεμπονέρα, Μαραντζίδη και τεχνοκράτες για την επόμενη μέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με Τεμπονέρα, Μαραντζίδη και τεχνοκράτες για την επόμενη μέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Να καλύψει το χάσμα γενεών και ιδεολογικών αποχρώσεων επιχείρησε από το Αιγάλεω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Να καλύψει το χάσμα γενεών και ιδεολογικών αποχρώσεων επιχείρησε από το Αιγάλεω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣΑλέξης Τσίπρας, δίνοντας σήμα «ανατροπής των συσχετισμών» κατά την παρθενική συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος. Ξεκινώντας με την παραδοχή ότι «ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών, αλλάζουμε εν κινήσει», ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να καλύψει τον χαμένο χρόνο και πρωτίστως τις απώλειες στην εκλογική δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγες ώρες από την προκήρυξη του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών, στέλνοντας από τη Δυτική Αθήνα μήνυμα επαναπροσέγγισης των λαϊκών στρωμάτων.

Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ζητούμενο για το κόμμα του συνιστά στο εξής το «να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις», θέτοντάς τες στο «επίκεντρο της προεκλογικής μας εκστρατείας», καθώς επαναλάμβανε εμφατικά την ανάγκη «να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς» από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης αυτής δυσκολίας. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι απαντήσεις στα προβλήματά του» όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προϊδεάζοντας για τα όσα θα ακολουθήσουν, δηλαδή θεματικές εκδηλώσεις από πλευράς του κόμματός του, επικεντρωμένες σε ζητήματα, όπως:

  • Η ακρίβεια
  • Η Δημόσια Υγεία
  •  Η Παιδεία, αλλά και
  • «το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας, που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης», όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στόχος της είναι αυτές αρχικά να φτάσουν στα αυτιά των πολιτών, να γίνουν κατανοητές και να αποτελέσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ιδίως μάλιστα στους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Την ίδια στιγμή, αυξημένες αρμοδιότητες θα έχει και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, στον τομέα της καμπάνιας του κόμματος. Πάντως, η επιλογή του τελευταίου έχει προκαλέσει αρκετές μουρμούρες στην Κουμουνδούρου, καθώς έχει εκφράσει αρκετές φορές τις αντικομμουνιστικές του απόψεις, σε σημείο ανοιχτής σύγκρουση με επιστήμονες και μελετητές της σύγχρονης ιστορίας, που προέρχονται από την Αριστερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments