Πολιτική

Μητσοτάκης από Σητεία: Όλη η Ελλάδα είναι μπλε, δεν είναι σύνθημα πια

Μητσοτάκης από Σητεία: Όλη η Ελλάδα είναι μπλε, δεν είναι σύνθημα πια

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissiS

Πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου είναι η Σητεία, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου είναι η Σητεία, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Εκτός από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί και το Ηράκλειο. Το απόγευμα θα βρεθεί στον Μόχο του Δήμου Χερσονήσου, ενώ στις επτά και μισή το βράδυ θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Αγίου Τίτου στο κέντρο του Ηρακλείου. Αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί περιοχές στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Κατά την άφιξή στο λιμάνι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και μαντινάδες από συγκεντρωμένους. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Όταν σχεδιάζαμε το πρόγραμμα των περιοδειών μας, κ. Δήμαρχε, γι’ αυτή την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, ένα πράγμα είπα στους συνεργάτες μου: θα ξεκινήσουμε από τη Σητεία, από το Λασίθι, το οποίο δεν προφτάσαμε να επισκεφτούμε στις προηγούμενες εκλογές. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα είστε «γουρλήδες» και στις 25 Ιουνίου θα γιορτάσουμε μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη.

Θα έχω την ευκαιρία τις επόμενες 48 ώρες να διασχίσω όλο το νησί μας. Θα ξεκινήσω από τη Σητεία και θα καταλήξω στην Κίσσαμο, στο Καστέλι. Αυτή δεν είναι μία τυχαία επιλογή. Σηματοδοτεί τη δέσμευσή μου το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, να ξεκινήσει στο Καστέλι και να τελειώσει στη Σητεία, να ξεκινήσει από τη Σητεία και να τελειώσει στο Καστέλι.

Επειδή έχω γυρίσει όλη την πατρίδα μας, ένα πράγμα το οποίο λέω πάντα στους φίλους μας οι οποίοι μου κάνουν την τιμή να έρθουν να με συναντήσουν, τους λέω μία απλή κουβέντα: ότι για εμένα δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει ξεχασμένη Ελλάδα, δεν υπάρχει ξεχασμένη Σητεία, δεν υπάρχει ξεχασμένο Λασίθι. Και εσείς εδώ μπορείτε και πρέπει να γίνετε οι πρωταγωνιστές της ανάπτυξης της πατρίδας μας και θα το πετύχετε.

Θα το πετύχετε γιατί είμαι σίγουρος ότι στην κάλπη της 25ης Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες θα επιβεβαιώσουν, με ακόμα πιο δυνατό τρόπο, την επιλογή που έκαναν στην κάλπη της 21ης Μαΐου: Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη. Για μία σταθερή κυβέρνηση τετραετίας που θα μπορεί να συνεχίσει το σημαντικό έργο το οποίο πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Αλλά, κυρίως, να δρομολογήσει την ανάπτυξη με καλύτερες και περισσότερες θέσεις εργασίας, τις σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Δήμαρχε, ξέρεις πολύ καλά και σε ευχαριστώ που το αναγνωρίζεις, ότι ουδέποτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία από ό,τι επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και οι άξιοι Δήμαρχοι αυτά τα εργαλεία ξέρουν να τα αξιοποιούν. Γιατί εμείς θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε εσάς, να είστε οι ίδιοι αφέντες του τόπου σας. Να μπορείτε να παίρνετε εσείς τις αποφάσεις που γνωρίζετε καλύτερα για εσάς ότι είναι απαραίτητες, για να αναβαθμιστεί ο τόπος σας, η πόλη σας και όλα τα γύρω χωριά.

Φίλες και φίλοι, πρέπει να σας πω ότι ξεκινώντας αυτή την προεκλογική περίοδο εδώ, από την Κρήτη, το μυαλό μου πηγαίνει πίσω στα σημαντικά διλήμματα τα οποία θέσαμε στους πολίτες πριν από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί σε αυτή την κάλπη δικαιώθηκε όχι ένα προεκλογικό σύνθημα, όχι μία προεκλογική εκστρατεία τεσσάρων εβδομάδων, αλλά μία πολιτική επιλογή τεσσάρων ετών. Οι πολίτες επιβράβευσαν το έργο της κυβέρνησής μας, μας αναγνώρισαν ότι μπορέσαμε μαζί να ξεπεράσουμε μεγάλες δυσκολίες, μας στήριξαν όπως στηρίξαμε κι εμείς την κοινωνία στις μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε. Και πιστεύω ότι μας εμπιστεύθηκαν και πάλι γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο δικός μας πολιτικός λόγος είναι συμβόλαιο αλήθειας. Και τη συμφωνία αλήθειας που σας ζήτησα να υπογράψουμε το 2019, εμείς την τηρήσαμε. Αυτά που σας είπαμε τα κάναμε πράξη και αυτό οι πολίτες μας το αναγνώρισαν.

Εμείς λοιπόν ήμασταν ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών. Υπήρχαν και ηττημένοι όμως. Ηττημένοι ήταν αυτοί οι οποίοι επένδυσαν στην τοξικότητα και στην πόλωση, απέναντι στη μετριοπάθεια και στον ορθό πολιτικό λόγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments