Διεθνή

Λήγει το απόγευμα η προθεσμία για δημοσίευση των «μηνυμάτων» Τζόνσον από την έρευνα για την πανδημία

Λήγει το απόγευμα η προθεσμία για δημοσίευση των «μηνυμάτων» Τζόνσον από την έρευνα για την πανδημία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η βρετανικη κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση είτε να δημοσιεύσει τα μηνύματα και τις σημειώσεις από το ημερολόγιο του Μπόρις Τζόνσον

Η βρετανικη κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση είτε να δημοσιεύσει τα μηνύματα και τις σημειώσεις από το ημερολόγιο του Μπόρις Τζόνσον στην έρευνα για τον κορονοιό, είτε να αντιμετωπίσει δικαστική διαμάχη, με παράταση που πρόκειται να λήξει την Πέμπτη.

Το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόσβαση στα μηνύματα WhatsApp και στα ιδιωτικά σημειωματάρια του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος την Τετάρτη ισχυρίστηκε ότι το υλικό έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση και προέτρεψε το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου να διαβιβάσει το περιεχόμενο στην επίσημη έρευνα που διεξάγεται.

Το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου επιβεβαίωσε ότι έλαβε τις πληροφορίες από τον κ. Τζόνσον και αξιωματούχοι τις εξετάζουν, αλλά συνέχισε την αντίρρησή του για τη δημοσιοποίηση «αναμφισβήτητα άσχετου» υλικού.

Ωστόσο η έρευνα όρισε προθεσμία στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης για να παραδώσει τις πληροφορίες.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν συνομιλίες κειμένου μεταξύ του κ. Τζόνσον και υψηλών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments