Διεθνή

Τουρκία: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση Ερντογάν

Τουρκία: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου του παρουσίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκτός έμειναν, όπως αναμενόταν, οι Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Χουλουσί Ακάρ και Σουλεϊμάν Σοϊλού.Το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει ο Μεχμέτ Σιμσέκ, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια των τελευταίων ημερών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, και το υπουργείο Άμυνας ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα ωφελήσει την Τουρκία. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και γίνεται ισχυρότερη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Τουρκίας, αλλά και του εξωτερικού που ψήφισαν και με ψήφισαν και μου έδωσαν την ευλογία τους για την προεδρία», είπε ο Ερντογάν, πριν ανακοινώσει τους υπουργούς.

«Είναι μεγάλη η ευθύνη που μας έδωσε ο λαός, αλλά και η τιμή που μας έκανε. Θα δουλέψουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και προκλήσεις για το καλό της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας

Αντιπρόεδρος: Τζεβντέτ Γιλμάζ Υπουργός Δικαιοσύνης: Γιλμάζ Τουντς Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών: Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκιόκτας Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Βεντάτ Ισικχάν Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής: Μεχμέτ Οζχασέκι Υπουργός Εξωτερικών: Χακάν Φιντάν Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού: Οσμάν Ασκινμπάκ Υπουργός Οικονομικών: Μεχμέτ Σίμσεκ Υπουργός Εσωτερικών: Αλί Γερλίκαγια Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Μεχμέτ Νουρί Ερσόι Υπουργός Παιδείας: Γιουσούφ Τεκίν Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Γιασάρ Γκιουλέρ Υπουργός Υγείας: Φαχρετίν Κοτζά Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας: Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ Υπουργός Γεωργίας και Δασών: Ιμπραχίμ Γιουμακλί Υπουργός Εμπορίου: Ομέρ Μπολάτ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments