Global News

CNBC: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ταξιδεύει στην Κίνα τις επόμενες εβδομάδες

CNBC: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ταξιδεύει στην Κίνα τις επόμενες εβδομάδες

Πηγή Φωτογραφίας: Al Jazeera

Ο Μπλίνκεν ανέβαλε αυτό το ταξίδι τον Φεβρουάριο, αφού το ύποπτο κατασκοπευτικό μπαλόνι εισήλθε στον αμερικανικό εναέριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να ταξιδέψει στην Κίνα τις επόμενες εβδομάδες για συνομιλίες, με βάση όσα δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο NBC News την Τρίτη. Η είδηση ​​έρχεται μετά την αναβολή ενός προγραμματισμένου ταξιδιού, μετά την ανακάλυψη ενός κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού που πετούσε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του επαναπρογραμματισμένου ταξιδιού του Μπλίνκεν, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg. Ο Μπλίνκεν ανέβαλε αυτό το ταξίδι τον Φεβρουάριο, αφού το ύποπτο κατασκοπευτικό μπαλόνι εισήλθε στον αμερικανικό εναέριο. Ο Μπλίνκεν μετέφερε  στον Κινέζο αξιωματούχο Wang Yi ότι το αερόστατο ήταν «μια ανεύθυνη πράξη και μια ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας των ΗΠΑ και του διεθνούς δικαίου που υπονόμευσε τον σκοπό του ταξιδιού».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είχε προηγουμένως  αποκαλέσει το αερόστατο πολιτικό αερόπλοιο  που χρησιμοποιείται για την έρευνα καιρού. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκαν μετά το περιστατικό, με τους ηγέτες να αναβάλουν ή να απορρίπτουν συνομιλίες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ για συνάντηση των αρχηγών άμυνας σε μια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια στη Σιγκαπούρη. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν προηγουμένως τον Νοέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου συμφώνησαν ότι ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Κίνα για να δώσει συνέχεια στις συζητήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments