Πολιτική

Νέες αιχμές από τον Δ. Μαύρο κατά Αλ. Τσίπρα

Νέες αιχμές από τον Δ. Μαύρο κατά Αλ. Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: Aftodioikisi

Ο κ. Μαύρος δήλωσε ότι ο Σύριζα παραμένει κόμμα εξουσίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτό που πληρώνει τώρα ο Σύριζα είναι τα δύο χαμένα χρόνια 2019 – 2021», αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του Σύριζα για την αυτοκριτική που δεν έγινε μετά τη διπλή ήττα εκείνης της χρονιάς

Ο κ. Δημήτρης Μαύρος, πολιτικός αναλυτής στην εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB, ο μέχρι πρότινος σύμβουλος και εκ των συνομιλητών του κ. Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ευθαρσώς και επωνύμως αυτό που στον Σύριζα αρνούνται να παραδεχθούν δημοσίως, επιμένοντας να στρουθοκαμηλίζουν: ότι το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν είναι ένα παρά ένα ακόμη «συστημικό» κόμμα του υπάρχοντος κομματικού – πολιτικού συστήματος. «Ο Σύριζα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι συστημικό κόμμα, δεν έχει το περιθώριο να μη μιλάει ενεργητικά για το τι προτείνει για τα προβλήματα του τόπου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB.

Ο κ. Μαύρος δήλωσε ακόμη ότι ο Σύριζα παραμένει κόμμα εξουσίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτό που πληρώνει τώρα ο Σύριζα είναι τα δύο χαμένα χρόνια 2019 – 2021», αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του Σύριζα για την αυτοκριτική που δεν έγινε μετά τη διπλή ήττα εκείνης της χρονιάς. Η συγκεκριμένη προβληματική διαπερνά τον Σύριζα σε αυτήν τη φάση, καθώς πλήθος στελεχών – υπογείως, μιας και το κόμμα καλείται να δώσει υπαρξιακό αγώνα – «δείχνουν» τον Αλέξη Τσίπρα ως τον βασικό υπεύθυνο για τη μη ανάλυση των αιτίων της μεγάλης εκλογικής συντριβής. Ο γνωστός δημοσκόπος και πολιτικός αναλυτής εξέφρασε επίσης τη γνώμη του για τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς την κάλπη, τα οποία συνοψίζονται στο τρίπτυχο: ακρίβεια, διαφθορά, στήριξη των λίγων και ισχυρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαύρος είχε παραδεχθεί ότι στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων τις τελευταίες ημέρες πριν από τις πρόσφατες εκλογές διαφαινόταν η διαφορά των 20 μονάδων. Ο ίδιος ανέφερε ότι η τελευταία μέτρηση έδινε στη ΝΔ 42% κεντρική τιμή και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%. «Οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν το αποτέλεσμα» είχε σημειώσει. Οι εταιρείες ερευνών δεν δημοσιοποιούσαν αυτές τις δημοσκοπήσεις καθώς φοβούνταν ότι κανείς δεν θα τους πίστευε. «Αν βγαίναμε έτσι; Θα μας έλεγαν “αυτά τα δείγματα για πέταμα, πετάξτε τα”», είχε πει ο κ. Μαύρος.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν υφίστασαι μία πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα σε ηθικό, μεθοδολογικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό επίπεδο από συγκεκριμένο χώρο για υποεκτίμηση των στοιχείων και πράγματι υπάρχει υποεκτίμηση, το αποτέλεσμα είναι οι δημοσκόποι να απομακρυνόμαστε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ»,

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments